Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Гідровипробування та промивка систем: як у Дніпрі готуються до опалювального сезону

У Дніпрі триває підготовка до опалювального сезону. По всьому місту щоденно працюють тепловики та перевіряють готовність мереж до зими. Сьогодні, 9 серпня, робота кипіла в ОСББ «Героїв 1-Б» – промивали систему опалення. 

«Гідропневматичну промивку потрібно робити щороку. Це необхідно для покращення якості опалення. Вода під тиском вибиває і вимиває весь бруд, який накопичився в трубах», – розповів Петро Черниш, майстер теплової дільниці № 2 КП «Теплоенерго» ДМР.

За ходом робіт спостерігає Оксана Дворниченко, голова ОСББ «Героїв 1-Б». Каже, промивку комунальники проводять щороку, завдяки цьому в будинку взимку тепліше. «Я вважаю промивку обов’язково робити, адже вимивається вся іржа, корозія, аварійних ситуацій не трапляється», – зазначила вона. 

Промивка опалювальних систем – один з етапів підготовки будинків до зимового періоду. «В залежності від зношеності системи, промивку проводять раз або два на рік. Коли ми працюємо за програмою співфінансування, обов’язково проводяться гідровипробування всіх замінних мереж. Ми рекомендуємо проводити ці випробування принаймні раз на рік, щоб уникнути аварійних ситуацій. З початку 2023 року відремонтували системи опалення у більш ніж 20 будинках ОСББ і ЖБК», – каже Владислав Макарець, начальник організаційного відділу департаменту з питань самоорганізації населення ДМР.