Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпрі продовжують прибирати стихійні сміттєзвалища: куди звертатись

У Дніпрі з початку травня ТОВ «Екологія-Д» ліквідувало 30 стихійних сміттєзвалищ. Це приблизно 580 кв. м сміття. Прибирають територію комунальники після звернень мешканців. Шостого серпня приїхали на вулицю Мандриківську. Перевірив виконання доручення мера Бориса Філатова щодо контролю і підтримки належного санітарного стану у Дніпрі черговий по місту Ярослав Крисько.

«За цією адресою утворилось звалище площею 20 кв. м та об’ємом приблизно 15 куб. м. Це гілля, пакети та будівельне сміття. До прибирання залучено фронтальний навантажувач та самоскид. Комунальники закінчать роботи протягом дня. Щодо ліквідації сміттєзвалищ можна звертатися на Єдину гарячу лінію міської ради: (056) 732-12-12, (095) 732-12-12, (096) 732-12-12, (073) 732-12-12», – наголошує Ярослав Крисько, заступник директора департаменту екологічної політики, начальник управління охорони навколишнього середовища ДМР.

Друга точка об’їзду – металургійний завод на вул. Коксохімічній, 1. Черговий по місту завітав до підприємства, аби перевірити доручення міського голови щодо облаштування та підтримання у належному стані укриттів.

«Під час повітряної тривоги укриттям заводу можуть скористатися 550 людей. Тут можуть сховатись не лише працівники підприємства. Під час небезпеки в укриття допускають всіх охочих. Сховище забезпечено всім необхідним: вода, як питна, так і технічна, санвузли, ліжка, вентиляція, засоби протипожежного захисту», – зазначив Ярослав Крисько.

На заводі облаштовано 15 укриттів, 9 – для мешканців, 6 – для співробітників, розповів PR-директор металургійного заводу Максим Мінюшкін: «Укриття для співробітників розташовані поруч з їхніми робочими місцями, тож під час тривоги вони можуть контролювати робочі процеси. Завод з початку повномасштабного вторгнення відкрив всі свої захисні споруди на час повітряної тривоги, тож мешканці та співробітники можуть захиститись. Деякі родини щоночі приходять сюди з маленькими дітьми».