Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Понад 200 учасників Університету третього віку влаштували марафон просто неба

Марафон довголіття сьогодні влаштували учасники Університету третього віку. Понад 200 представників елегантного віку прийшли до парку ім. Шевченка, аби провести відкрите тренування з плейстику. Це гра, в основу якої закладені стародавні східні практики. Тренери кажуть, досить всього двох осіб, пари ракеток і м’ячика, наповненого піском, – і бадьорий настрій забезпечений. 

«Цей вид спорту здатен покращувати моторику, а також концентрацію учасника, бо під час заняття треба думати та пам’ятати, який рух йде наступним. Також він покращує координацію», – каже тренерка з плейстику Світлана Івденко. 

Про перевагу такого виду спорту розповідає учасниця марафону Аліна Дьоміна: «Метод реабілітації плейстик дуже важливий для людей поважного віку. Він поліпшує серцево-судинну систему, психоемоційний стан та рівновагу. Тож сьогоднішнім марафоном ми вирішили закликати якомога більше людей займатись цим видом спорту. Бо особисто я після таких занять почуваю себе прекрасно. Тож ми дуже вдячні нашому департаменту та особисто меру Дніпра Борису Філатову, що в такий важкий для країни час він підтримує нас – представників елегантного віку».

Головний герой марафону – водяний китайський дракон, який на початку виступу привітав учасників. «Цей дракон є символом сили та мудрості. Не дарма всі китайські імператори зображали дракона всюди. У цілому в Китаї є кілька видів драконів, саме злий бік зображають чорні та червоні, але в нас на святі добрий дракон золотистого кольору», – зазначив учасник марафону Юрій. 

Тренування з плейстику проходять щотижня в різних районах міста: «Сьогодні до марафону у парку Шевченка долучились абсолютно всі групи, які займаються у різних куточках Дніпра. Все, аби показати, чого вони встигли навчитись і чого досягли в цьому напрямі. Бо спорт завжди актуальний для всього населення, особливо для наших учасників елегантного віку. До того ж це можливість зібратись разом, поспілкуватись зі своїми знайомими та поділитись враженнями та емоціями», – коментує завідувачка сектору планування заходів управління з питань розвитку соціального захисту населення департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики ДМР Маргарита Прядка. 

Долучитись до занять із плейстику ще можна. Для цього потрібно стати частиною проєкту «Університет третього віку». Всі деталі можна дізнатись за телефонами: 093 134 46 69, 068 753 71 71, 099 607 56 97.