Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Три з чотирьох готові: на просп. Миру завершують ремонт трамвайних переїздів

Попри труднощі воєнного часу у Дніпрі підтримують та оновлюють транспортну інфраструктуру для комфорту та безпеки водіїв і пасажирів. Активні роботи комунальники ведуть по просп. Миру. Там цього року почали комплексну реконструкцію. Востаннє проспект ремонтували майже три десятиліття тому.  Нині тут оновлюють дорожнє покриття, тротуари, освітлення та дощову каналізацію. Також працює і КП «Дніпровський електротранспорт». Його фахівці на вулиці Захарченка ремонтують трамвайний переїзд. 

«Тут ми замінюємо колію протяжністю 40 м до тупику. На переїзді вкладаємо залізобетонні плити: в одному напрямку їх буде 6, а в іншому — 11. Сьогодні плануємо вкласти саме колії, а завтра почнемо вкладати плити», — коментує майстер дільниці КП «Дніпровський електротранспорт» ДМР Родіон Овезов. 

Цей переїзд ширший за інші, тож роботи виконують у два етапи, щоб не заважати руху автотранспорту. Переїзд ремонтують за залізничною технологією із вкладанням плит — вона є більш надійною за асфальтування.

«Такі плити гарно підходять для цієї ділянки дороги, бо тут не проходить великовантажний транспорт, лише  легкові автомобілі. Тож і навантаження на переїзди великого не буде. Також технологія вкладання цих плит нескладна, тож ми не залучаємо до робіт підрядні організації, а ремонтуємо власними силами. На сьогодні по просп. Миру комунальники вже відремонтували три з чотирьох трамвайних переїздів. Всі вони мали аварійний стан. Два переїзди по вул. Міхновського та по пров. Вільному. Там ми вже вклали тротуарну плитку для пішоходів. Ще на одному переїзді по пров. Фестивальному цей процес триває. Усі роботи ми плануємо завершити до кінця наступного тижня», — каже провідний фахівець КП «Дніпровський електротранспорт» ДМР Нікіта Керенцев.

З початку року у Дніпрі відремонтували 8 трамвайних переїздів, які мали аварійний стан. Ще 6 оновлять до кінця року.