Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Філатов домовився з тимчасово повіреним у справах Швеції в Україні Ліннером про співпрацю з урядом та волонтерами цієї країни

Третього серпня Дніпро з офіційним візитом відвідав тимчасово повірений у справах Швеції в Україні Леннарт Ліннер. Дипломат, який прибув до міста вперше, зустрівся з мером Борисом Філатовим та побував в одній з муніципальних лікарень, де надають допомогу українським захисникам. За словами Ліннера, саме це дозволяє глибше зрозуміти і побачити жахи реальної війни: «Це торкається нас у решті Європи досить глибоко. Не лише на заході Європи, також у США, у багатьох інших частинах світу війна відчутна. Ви боретеся за свою свободу, але опосередковано ви також боретеся за нас. А також за демократію, щоб бути вільною країною».

Говорячи про перспективи подальшого партнерства, тимчасово повірений підкреслив, що основний акцент піде саме на довгострокову підтримку. Так Дніпро співпрацюватиме не лише з урядом Швеції, а й волонтерами та суспільством.

«Дуже була у нас потужна дискусія щодо допомоги Швеції не лише Україні, а і безпосередньо Дніпру. Зараз вісім міських лікарень надають допомогу нашим бійцям, тож дійсно, дуже хотілось показати нашим західним друзям, нашим партнерам, як це відбувається насправді. Далі наші лікарі передадуть потреби, що є у лікувальних закладів», — сказав Борис Філатов.