Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Єдина в Україні: тільки Дніпро після повномасштабного вторгнення продовжує програму співфінансування проєктів ОСББ

Ремонти за програмою співфінансування у Дніпрі тривають. Вона розроблена з ініціативи мера Бориса Філатова ще у 2016 році. Перевіряв її виконання сьогодні черговий по місту. Святослав Ткаченко проінспектував роботи у ЖБК № 185 «Союз». У будинку нещодавно завершилось оновлення підйомника, якому близько 40 років. 

«Була замінена станція керування на нову турецьку та встановлена нова італійська лебідка. Також замінені троси, датчики та кабіна. Нова станція керування дозволяє ліфту продовжувати роботу до 15 хвилин у разі відсутності електроенергії. Це додатково убезпечить мешканців при аварійному вимкненні світла», – розповів Святослав Ткаченко, директор департаменту з питань самоорганізації населення ДМР. 

Мешканці кооперативу зібрали 10 % суми для проведення ремонту, решта – кошти міського бюджету. Роботи з оновлення тривали близько тижня, каже голова ЖБК № 185 «Союз» Лариса Любимцева: «Також за програмою співфінансування цьогоріч в одному з під’їздів будинку повністю замінили проводку, в підвалі оновили трансформатор. Дуже задоволені результатом. Наступного року теж будемо подавати свої проєкти на співфінансування, є багато планів».

Новий ліфт має подовжений термін експлуатації, а також простіший в обслуговуванні, зазначає електромеханік Владислав Аркушенко: «Ліфт стабільніше себе веде в разі стрибків напруги, просто вимкнеться, нічого не перегорить. Ремонтувати легше, легше діагностувати несправність та усунути її».

Тільки Дніпро після повномасштабного вторгнення продовжує програму співфінансування проєктів ОСББ. Цьогоріч з міського бюджету на це виділена рекордна сума – понад 50 млн грн. По всьому місту тривають ремонти у 173 будинках. Один з таких – ОСББ «Слава». Тут черговий по місту перевірив хід робіт із заміни м’якої покрівлі над 2-ма під’їздами. 

«На цій локації перевірив виконання доручення міського голови щодо проведення ремонтів у будинках ОСББ та ЖБК. Загальна площа робіт у цьому об’єднанні близько 700 кв. м, тут вкладають сучасний руберойд. Це ОСББ на бульварі Слави бере участь у програмі співфінансування вперше», – підсумував Святослав Ткаченко. 

Аби реалізувати задуманий проєкт, мешканцям ОСББ та ЖБК достатньо зібрати 25 % від вартості робіт, 75 % сплатить міський бюджет. Цього року на програму співфінансування подано 533 заявки.