Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Керівники області та міста взяли участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України

30 липня в Івано-Франківську під головуванням Володимира Зеленського відбувся черговий Конгрес місцевих та регіональних влад при Президентові України. Традиційно засідання зібрало очільників уряду та парламенту, профільних міністрів, керівників областей, лідерів місцевого самоврядування та низку міжнародних партнерів. Від Дніпра та області до нього приєдналися голова ДніпроОВА Сергій Лисак, голова облради Микола Лукашук та міський голова Дніпра Борис Філатов, який напередодні також брав участь у засіданні президії Конгресу, членом якої він є. 

Президент Володимир Зеленський відзначив три магістральні теми засідання — зокрема, сприйняття людьми роботи державної та місцевої влади крізь призму витрат бюджетів різного рівня.

«Місцеві бюджети мають суттєві ресурси, які треба витрачати з державницької позиції. Усі бачать, якими є потреби на передовій. Усі бачать, на чому акцентують волонтери. Отже, усі бюджети – і державний, і місцевий – мають відповідати пріоритету номер один, а саме обороні. Допомога нашим воїнам, допомога захисту, допомога сім?ям наших героїв і загалом захисту життя», — сказав президент Володимир Зеленський. 

Водночас міністр оборони України Олексій Резніков назвав Дніпро прикладом підтримки Сил Оборони: «Є громади, які працюють повноцінно на перемогу. Наприклад, місто-мільйонник Дніпро системно на сотні мільйонів гривень підтримує різні структури Сил Оборони». 

Зі свого боку мер Дніпра Борис Філатов зазначив: «Місто і надалі працюватиме в повній координації з військовими, аби забезпечувати їх необхідними технікою та устаткуванням».

Також на порядку денному були  питання стійкості роботи критичної інфраструктури в прийдешній опалювальний сезон та обговорення міжнародних безпекових гарантій. «Скажу однозначно – всі розуміють відповідальність та працюють! Все заради Перемоги, спокою та комфорту наших людей», — сказав Сергій Лисак.