Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Резніков під час Конгресу при Президентові України відзначив підтримку Силам Оборони від Дніпра

30 липня під головуванням Володимира Зеленського відбувся черговий Конгрес місцевих та регіональних влад при Президентові України. В одному з блоків засідання Міністр оборони Олексій Резніков говорив про пріоритети використання бюджетних коштів на потреби оборони. Серед територіальних громад він особливо підкреслив роботу Дніпра в цьому напрямку. 

«Є громади, які працюють повноцінно на перемогу. Наприклад, місто-мільйонник Дніпро системно на сотні мільйонів гривень підтримує різні структури Сил Оборони», — сказав Резніков. 

Як відомо, від початку повномасштабного вторгнення Дніпро системно забезпечує українських оборонців на фронті всім необхідним. Місто купує техніку та спорядження безпосередньо за заявками військових та щотижня доправляє все бійцям. Так, Дніпро вже відправив на фронт близько 650 вантажівок і пікапів. Місто також посідає перше в країні місце по закупівлях дронів для ЗСУ. Через систему «Прозорро» на це було витрачено 268 млн грн.

Крім того, нещодавно за ініціативи мера Бориса Філатова міськрада ухвалила першу програму підтримки виробників FPV-дронів, яких також обиратимуть у координації з військовими. На перший етап виділено 20 млн грн.