Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

За партами чи онлайн: у Дніпрі батьки школярів обирають форму навчання для своїх дітей

Очна, дистанційна чи індивідуальна. В школах Дніпра відбулись батьківські обговорення щодо того, якій з форм навчання віддати перевагу. Як приклад - середня загальноосвітня школа №1. Декотрі батьки ще вагаються щодо остаточного рішення. Серед них і пані Юлія, її син навчається в четвертому класі.

«Щодо форми навчання, особисто я ще не визначилась, але умови, які були створені, дають можливість всім батькам вільно обрати систему, яка їм більше підходить. З власного досвіду можу сказати, що ми навчались дистанційно, коли була пандемія, і це ніяк не вплинуло на  оцінки дитини, син навчався добре і дистанційно і очно. Моє рішення скоріш за все буде залежати від того, що оберуть інші батьки», - розповіла пані Юлія.

Головна мета зустрічі - роз’яснити модель організації освітнього процесу батькам та допомогти їм визначитись - зазначила директорка СЗШ №1 Наталія Ткаченко: «На останній сесії ДМР було прийнято рішення про організацію освітнього процесу в змішаній формі, яка передбачає поєднання очної та дистанційної форми навчання. Батьки також за бажанням можуть обрати індивідуальну форму навчання, це педагогічний патронаж, екстернат та сімейна форма. Сьогодні ми відповідаємо на запитання батьків, допомагаємо їм розібратися в цьому», - додала Наталія Ткаченко.

Батьки також перевірили стан укриттів. Під час повітряної тривоги школярі спускатимуться в підвальне приміщення. В сховищах з дітьми працюватиме психолог, а також показуватимуть освітні фільми.

«Всі школи, які пропонують очне навчання, обладнані укриттями. В укриттях не буде вестись навчальний процес. Зараз батьки мають можливість перевірити стан сховищ та ухвалити остаточне рішення щодо очної чи дистанційної форми навчання», - поділилась Інна Васильєва, завідувачка сектором соціального захисту відділу безпеки життєдіяльності та соціального захисту управління освіти Департаменту гуманітарної політики ДМР.

В НВК №12 ще триває підготовка до навчального року. Головне завдання – забезпечити безпечне освітнє середовище для кожної дитини, розповіла директорка закладу Рита Руда: «Ми з колективом розробили алгоритм дій для вчителів, правила поведінки для учнів, також наприкінці серпня ми проведемо навчальні тренування з евакуації для того, щоб до першого вересня діти були готові. Вчителі зараз розробляють ігрові програми на той час, поки діти будуть перебувати в укриттях, а також навчальні фільми», - розповіла Рита Руда, директорка НВК №12.

57 відсотків батьків бажають, аби їх діти повернулися до школи. Про це свідчить опитування, яке робили в червні - зазначила заступниця начальника управління освіти департаменту гуманітарної політики ДМР Олена Яковенко: «Рішенням міськради ДМР про організацію змішаної форми навчання ми не лише дали право вибору батькам форми навчання, а також затвердили план розміщення учнів у будівлях інших закладів. Йдеться про 46 шкіл, які не можуть у себе організувати освітній процес. Тому пропонуємо їм в 40 інших закладах Дніпра працювати разом з іншими керівниками шкіл, визначити кабінети, зони рекреації, щоб дати можливість дітям, батьки яких обрали очну форму, сісти за парти», - розповіла Олена Яковенко.