Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

«Наш бульвар став візитівкою міста», - дніпряни про комплексний ремонт бульвару Слави

Дніпро продовжує комплексно ремонтувати вулиці міста. Наразі оновлюють  бульвар Слави між просп. Героїв та вул. Набережної Перемоги.

Суцільні ями, вибоїни на тротуарах та  на дорозі. З проханням відремонтувати бульвар Слави до міського голови  Бориса Філатова звернулися  місцеві мешканці.  Отже, мер надав доручення -  якнайшвидше виконати прохання місцевих. 

«Тут неможливо було ні ходити, ні їздити. Тож ми звернулись до міської влади з проханням  відремонтувати нам пішохідну та проїжджу частину.  Наше прохання було почуте. І я бачу, що роботи ведуться дуже швидко, якісно та акуратно. І скажу чесно, що ми були у культурному шоці, коли побачили, у який стан приводять наш бульвар. Його сміливо можна назвати візитівкою нашого міста. І додам, що такі роботи відображають, що наше місто живе,  та в ньому роблять все для комфорту людей», - каже місцева мешканка Галина Мороз. 

Наразі комунальники завершують ремонтувати тротуарну частину. «На тротуарі ми зняли старе покриття та улаштували пішохідну зону з нової тротуарної плитки. Вона включає елементи тактильної плитки. Улаштовано велодоріжку, якої до цього тут не було. Наразі ми приступили до нового етапу - асфальтування проїжджої частини. Сьогодні роботи виконують на площі близько 3 тис. кв. м з 15 тис. кв. м запланованих.  Роботи дуже кропіткі, особливо на тротуарній частині, бо кожен клаптик там вкладається вручну. Тож ми тут вже працюємо кілька місяців, а завершити плануємо приблизно за місяць», - коментує начальник управління інфраструктури департаменту благоустрою та інфраструктури ДМР Дмитро Коробов. 

Паралельно з ремонтом тротуару на бульварі Слави працюють і фахівці КП «Гідроспоруди». Вони ремонтують дощоприймачі, аби покращити водовідведення. 

«На цій вулиці зливова каналізація була в різному стані: частина була аварійна, а частину не ремонтували з моменту будівництва. Якусь частину змогли відремонтувати торік. В цілому всі дощоприймачі ми відремонтували та привели до ладу, а це 48 штук. На них ми замінили решітки на антивандальні. Наразі наша бригада працює на іншій стороні бульвару, аби і там підготувати всі дощоприймачі до асфальтування» - зазначив заступник начальника КП «УРЕА» ДМР Михайло Ступак. 

Бульвар Слави - це друга подібна локація цього року, де триває такий комплексний ремонт тротуарів та доріг. За дорученням мера на подібні комплексні ремонти виділено з міського бюджету 635 млн грн. Це на ремонти як автошляхів, так і внутрішньоквартальних доріг. Обсяги робіт - близько 420 тис. кв. м.