Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпрі з початку року відремонтували 34 дитячих та спортивних майданчики. Ще планують відремонтувати близько 40

Враховувати побажання слухачів безкоштовного соціального проєкту «Університет третього віку» щодо збільшення спортивних занять для  підтримки їхньої фізичної активності. На цьому наполягає міський голова Борис Філатов. Вісімнадцятого липня директор департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики Дніпровської міської ради Артем Нідєлько, який цього дня чергує по місту, відвідав одну із спортивних локацій для учасників УТВ – східні танці.

«Поспілкувавшись з учасницями, почув їхні враження, побажання. Вони, як завжди, хочуть побільше різноманітних занять. Звісно, намагатимемося втілити  всі їхні прохання»,  - зазначив Артем Нідєлько.

Дніпрянка Ольга Коршунова відвідує «Університету третього віку» ще з 2016-го. Східними танцями почала займатися з березня цього року. Каже, що такі заняття сприяють красі, здоров’ю та настрою, а ще вони настільки захоплюють, що хочеться ходити на них постійно.

«Я живу на дачі, за містом. Раз на тиждень приїжджаю, аби сходити на танці, тому що пропускати не можна, втрачаєш техніку. А зараз вже спостерігаю результат – видно рухи, вже навіть є позитивна динаміка по здоров'ю. Східні танці – це такі особливі рухи, які допомагають роботі внутрішніх органів. Зараз ми тренуємося на свіжому повітрі. Підходять люди, спостерігають, цікавляться і записуються до УТВ, тому що це неймовірна програма», – розповідає пані Ольга.

Східними танцями учасники УТВ займаються двічі на тиждень. Заняття проходять на свіжому повітрі у сквері Героїв. Тренерка Юля Татаринова каже, що бачить позитивні емоції учасників під час заняття, а особливо після, коли всі наповнені енергією, силами.

«Східні танці корисні для будь-якого віку, навіть поважного. Вони розкривають жінку поважного віку з найкращої сторони. Вона відчуває себе молодою, гарною, яскравою», – зазначила Юлія Татаринова.

Серед спортивних занять, які можуть відвідувати учасники УТВ, крім східних танців, є також оздоровча гімнастика, скандинавська хода та китайська гімнастика з ракеткою «Плейстик». Заняття проходять у парках та скверах міста.

Усі заняття та заходи, які відвідують учасники УТВ, – цілком безкоштовні. Нині учасниками проєкту є  майже 14,5 тис. містян, із них близько 1 тисячі –  це внутрішньо переміщені особи. З початку нинішнього року до Університету третього віку вже долучилося 830 нових учасників.

До проєкту можуть долучитися жінки віком від 55 років, чоловіки – від 60-ти. Необхідні документи: паспорт, ідентифікаційний код, пенсійне посвідчення, довідка про взяття на облік (для ВПО). Телефони: (093) 134-46-69,  (068) 753-71-71, (093) 264-50-34, (099) 607-56-97 (вайбер).

Цього дня черговий по місту перевірив і ремонт дитячих та спортивних майданчиків, проінспектувавши оновлений багатофункціональний майданчик по вул. Набережна Перемоги, 60.

«Перевірив відремонтоване міні футбольне поле. Тут замінили сітку навколо майданчика та на воротах. Отримали схвальні відгуки від найбільших критиків, а саме хлопчаків, які там ганяють у футбол», - коментує Артем Нідєлько.

Юні футболісти ганяють м’яча на цьому полі кожного дня. Кажуть, що після оновлень стало грати набагато зручніше.

«Раніше тяжко було грати, бо м’яч постійно вилітав. Тепер нам відремонтували поле, дуже за це вдячні. Раніше в нас тут не один м’яч порвався, бо в старій огорожі стирчали кінці дроту, і коли м’яч налітав на гостре, то рвався», -  наперебій радіють новому огородженню хлопці.

Однак, виникли і зауваження щодо ремонту. Йдеться про замок на вході на поле, він не фіксується, тому інколи двері відчиняються.

Черговий по місту вказав на цю проблему директору профільного комунального підприємства. У найближчий час це питання вирішать.

Крім оновлення огорожі тут також відремонтували ворота на футбольному полі, замінили на них сітку та пофарбували.

«З початку року відремонтували 34 майданчики, ще плануємо близько 40. Ми реагуємо на всі звернення громадян. Ставимо у чергу. У нас досить велика кількість об’єктів, які потребують догляду. Вибудовуємо черговість»,  - додає директор КП «Розвиток територій міста» Олександр Чуб.

Під час інспекційного об’їзду черговий по місту відвідав і укриття у школі № 111 (вул. Набережна Перемоги, 138). 

«Це велике укриття на 475 осіб. Воно цілком обладнане відповідно до вимог. Сюди приходять люди. До речі, прийшли відвідувачі і під час нашого візиту, коли лунав сигнал повітряної тривоги», - сказав Артем Нідєлько.

Укриття розділене на зони, аби всім було зручно. Тут є зона для відвідувачів з тваринами, є місце для навчання. Поряд медичний куточок з аптечкою та ліжками, аби можна було відпочити, якщо хтось буде себе погано почувати.

«Завжди є питна та технічна вода, працює вентиляція. Якщо раптом прохолодно, то ми вмикаємо обігрівачі, є у нас і ковдри. Є зони для маленьких діток та старших, щоб вони теж відчували себе комфортно в цьому укритті», -  розповіла заступниця директора НВК № 111 Олена Макаревич.

В укритті є вогнегасники, пожежна система оповіщення, резервне освітлення, окрім основного, є аварійний вхід/вихід. Укриття в НВК № 111 працює цілодобово. На огорожі закладу є банер з номером чергового.