Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Дніпро знову у лідерах: на програму співфінансування будинків ОСББ/ЖБК з міського бюджету виділяють більш ніж 50 млн грн

Дніпро знову у лідерах. На програму співфінансування будинків ОСББ/ЖБК з міського бюджету виділяють більш ніж 50 млн грн. Програму розробили за дорученням мера Бориса Філатова.
«Програма співфінансування успішно реалізується у місті вже шостий рік поспіль. Якщо провести аналітику з іншими містами України, то Дніпро лідирує у ремонтах будинків ОСББ/ЖБК. Йдеться як про усунення аварійних ситуацій, так і відновлення домів після ворожих ракетних обстрілів. Комунальний фронт є не менш важливим. Цього року проводимо капітальні ремонти ліфтів за 10 % від їхньої вартості. Решту 90 % — покриває міський бюджет. Ремонт підйомника — це завжди вартісні роботи, втілити які мешканцям самотужки складно. Йдеться від 800 тис. до 3 млн грн. Замінюємо усе: кабіни, лебідки, мотори, станції управління тощо. Нові механізми енергоощадні і працюють безшумно. З початку року виконали вже понад 200 ремонтів різних видів. Зараз у роботі близько 150 проєктів. Словом, мешканці бачать зміни, і з кожним роком кількість учасників програми співфінансування збільшується. Вже можна подавати заявки на участь у програмі на наступний рік. Це можна зробити до 30 вересня. Можна звертатися до нашого департаменту за адресою: вул. Воскресенська, 21-А. З усіма питаннями щодо участі у програмі проконсультуємо», – розповідає начальник відділу з організаційної роботи департаменту з питань самоорганізації населення ДМР Владислав Макарець.
На участь у програмі співфінансування цьогоріч подано 533 заявки від будинків ОСББ/ЖБК. Найбільш актуальні роботи: заміна сантехніки, електрики, ліфтового обладнання, покрівлі. 
У будинку ОСББ «Софія 73» на вул. С. Ковалевської, 73 капітально відремонтували ліфти в усіх п’яти під’їздах. Усього з початку року виконано ремонт 36 підйомників у домах ОСББ/ЖБК. Зараз на ремонті ще до 30 ліфтів. 
Голова правління ОСББ «Софія 73» Олена Хорунжа зазначає: «Нашому будинку 52 роки. За всі ці роки це був перший капітальний ремонт ліфтів, які зробили в усіх п’яти під’їздах. Серед іншого замінили станцію управління, двигуни з лебідками й канатами, купе-кабіни. На поверхах стоять нові сенсорні кнопки виклику. Дуже вдячні мерії міста за можливість брати участь у програмі співфінансування, де 90 % від вартості робіт сплачує місто і 10 % – мешканці об’єднання. Роботи виконали швидко й якісно».
Дніпрянка Лідія Павлівна живе у згаданому домі з моменту будівництва.
«Ніколи не робився капітальний ремонт ліфта у нашому під’їзді. Самотужки з мешканцями міняли мотори. Та й в цілому старий підйомник був уже в геть поганому стані, дуже сильно гудів. А зараз — як в Європі. Сучасний, гарний, безшумний новенький ліфт. Така краса, усюди електроніка», – радіє пані Лідія. 
Ольга Сущенко теж мешкає у цій же багатоповерхівці, вона додає: «Коли старий ліфт працював, то стіни в квартирі двигтіли. Так чутно було. А зараз цілком інакше — взагалі не чутно роботу новенького підйомника».