Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Громадська рада інформує

Як повідомив голова Громадської ради при міській раді Дніпра Геннадій Корбан, протягом доби оброблено 52 звернення. Вони надходили від містян до телеграм-чату Корбана та на пошту.

Мерія  Дніпра на чолі з Борисом Філатовим  роблить усе можливе, аби оперативно та якісно вирішувати проблеми містян. Жорсткий управлінський контроль дозволяє скоригувати діяльність влади на всіх рівнях на забезпечення ефективного розв’язання всіх питань, з якими звертаються дніпряни.

Головне за день

- Дніпряни пропонують місця для розташування свердловин

Список місць, де жителі міста хотіли б встановити колонки з водою, ми вже наводили.

Він продовжує доповнюватись і на сьогодні виглядає так:

- 12 квартал;

- Авіаторське;

- Надії Алексєєнко;

- ж/м Перемога;

- Робоча;

- ж/м Сокіл;

- ж/м Тополя.

Облаштування колонок на вказаних містянами місцях вивчають фахівці КП «Дніпроводоканал». Розташування свердловин визначатиметься не лише бажаннями людей, а й можливостями рельєфу. Після отримання результатів геологічних досліджень та визначення місць такі роботи виконають.

Безпечний Дніпро

- вул. Кам'янська, 7. Тут накрили водопровідний колодязь. «Заявку обробили швидко, хлопці молодці, засипали яму каналізації, був провал колодязя! Колодязь водовідведення огородили і через 2 дні у нас краса, немає ями та новенький люк», - пише дніпрянка Надя. За роботи дякуємо КП «Дніпроводоканал».

Комфортний Дніпро

На Перемозі за заявкою дніпрян пересунули лоток, який блокував пандус.

- Перемога, 5-А.

Тут лоток стояв надто близько до пандуса. На прохання посунутись не реагували.

Відсунули. «Велика подяка від мешканців Перемоги-5 за усунення перешкод для виходу з магазину АТБ у вигляді лотків торговців овочами!» – пише дніпрянка Ната.

Дніпро – місто для людей!

Світло:

- вул. Парникова, 19: за повідомленням компанії ДТЕК, аварійна дерев'яна опора за цією адресою – це опора зв'язку. До інспекції з питань благоустрою направлено звернення: встановити та за необхідності зобов'язати відповідальних за опору замінити її.

Вода:

- вул. Богдана Хмельницького, 2: немає води на верхніх поверхах, особливо вечорами.

Проєкт будівництва Вашого будинку передбачав спорудження насосної станції, що підкачує, але її так і не побудували;

- вул. Далека, 22, 24: низький тиск води, влітку її практично немає. У Вас перевіряють сітки та запірну арматуру. Працює КП «Дніпроводоканал»;

- Запорізьке шосе, 68: через аварію неподалік будинку затоплено підвали. Це справді так, через відсутність герметизації до підвалу будинку потрапила вода з місця проведення робіт по вул. Стартовій. Голова ОСББ планує зайнятися герметизацією підвалу та льохів під будинком;

- вул. Калинова, 100-А: темна вода із крана. Труби вже промивають, проби мали взяти;

- Киргизька, 5: вода витікає на дорогу. Течія усунена. Працювало КП «Дніпроводоканал»;

- Космонавтів, 4: тиск води в 3-кімнатних квартирах вдома хороший, а у 2-кімнатних – слабкий. У Вас перевірять внутрішньобудинкові мережі. Працюватиме міська аварійна служба;

- Кривоноса: чорна вода з крана. Ваші труби промиють;

- Юрія Кондратюка: прорвало трубу на мосту, залито вулицю Фронтову. Протікання усунено. Працювало КП «Дніпроводоканал»;

- Ігрень: слабкий тиск води вже кілька років;

- Решетилівська, 33; Софії Ковалевської, 7-А, 8, 12; Юлії Залюбовської, 28, 26: слабкий тиск води з 4 липня. У Вас проводиться комплекс заходів: перевіряють пропускну здатність труб, запірну арматуру, шукають приховані витікання та регулюють розподіл води.

Транспортна інфраструктура:

- просп. Гагаріна, 124: автохами паркуються в зеленій зоні, огорожа якої частково зруйнована. Чи можливо встановити тут антипаркувальні стовпчики?

Відповідь департаменту транспорту та транспортної інфраструктури Дніпровської міськради:

Інспектор інспекції з питань контролю за паркуванням Дніпровської міськради завітав на вказане місце, факти порушення підтвердилися. Антипаркувальні стовпчики встановлять до жовтня цього року, для цього знадобиться внести зміни до Переліку з обладнання об'єктів благоустрою.

Скошування трави:

- Діївка-1: скосити траву біля залізниці.

- вул. Інженерна,1: скосити траву з боку ринку; 

- вул. Киснева: скосити траву, досі не скосили.

До інспекції з питань благоустрою направлено звернення: зобов'язати відповідальних за дільниці скосити траву.

Містяни дякують:

- «Дякую за те, що розворушили таку контору, як ДТЕК. Нарешті приїхали (щоправда, рівно через два тижні після виклику. Прямо як в анекдоті)», - пише дніпрянин Валерій. У його будинку стався так званий «перекіс фаз», через який у мешканців почали виходити з ладу електроприлади.

- «Велика подяка КП «Дніпроводоканал!». Перевірили всі каналізаційні люки у дворі будинку на Ливарній, 17. Усунули виявлені недоліки. Дали корисні рекомендації щодо експлуатації», - пише дніпрянин Віктор.

- «Велика подяка від мешканців будинку по Набережній Перемоги за наведення ладу з теплопунктом: прибрали всередині сміття, заклали всі дірки. Тепер можна спокійно жити: ані бомжі, ані щури не турбують!» - пише дніпрянка Ната.

- «Ще раз переконалася, що Геннадій Корбан сказав та зробив. Співробітники терцентру відвідали маму 92 років вдома, уважно поговорили зі старенькою, оформили до центру, взяли документи на матеріальну допомогу. Справили найкраще враження своєю турботою та увагою», - пише дніпрянка Вікторія.

Заявки щодо комунальних проблем можна залишати за номерами Штабу взаємодопомоги Громадської ради (з понеділка по п’ятницю з 9 до 17 години):

(095) 816-39-11,

(093) 261-32-25,

(063) 402-79-56,

(063) 681-61-82,

(068) 638-28-48.

Телеграм-канал голови Громадської ради Геннадія Корбана приймає заявки цілодобово. Залишити їх можна у коментарях: https://t.me/korbanofficial/