Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Масштабні комплексні оновлення вулиць Дніпра. Комунальники лагодять освітлення, дороги та тротуари по всьому місту

Дніпро масштабно та комплексно оновлює дороги та освітлення. Саме на комплексному оновленні наполягає міський голова Борис Філатов. Комунальники працюють у різних куточках обласного центру, аби дніпряни комфортно та безпечно себе почували. 

На сьогодні у Дніпрі відремонтували 340 тис. кв. м доріг – це 70 % запланованого обсягу на цей рік (загальний – близько 420 тис. кв. м). Нині комунальники активно продовжують оновлення. Раніше ж через повномасштабне вторгнення рф це довелось призупинити. На ремонти автомагістралей та внутрішньоквартальних доріг з міського бюджету виділили 635 млн грн. 

«Наразі працюємо на одному із великих масивів Дніпра – 12 кварталі. Тут у минулі роки ми вже проводили подібні роботи і цьогоріч їх продовжуємо. Комплексний ремонт двору наразі триває біля будинків № 12, № 14 по вул. Козака Мамая та біля будинку № 12 по вул. Інженерній. За цими адресами комунальники вже замінили старий бордюрний камінь на новий. Також його понижують, аби маломобільні групи населення могли безперешкодно тут пересуватися. Далі ремонтуємо підходи до під’їздів та виконуємо підготовчі роботи до асфальтування дороги. Отже, улаштуємо паркувальні кишені, замінимо близько 700 м бордюрного каменю та асфальтове покриття на дорозі та тротуарі площею 2,5 тис. кв. м», – розповідає  начальник управління інфраструктури департаменту благоустрою та інфраструктури ДМР Дмитро Коробов. 

За останні 5 років у Дніпрі відремонтували понад 600 дворів, каже заступник директора департаменту благоустрою та інфраструктури ДМР Олексій Самілик, який 11 липня є черговим по місту. 

«Цьогоріч міський голова Дніпра Борис Філатов доручив приділяти особливу увагу комплексним ремонтам дворів. Тобто на одній вулиці ми ремонтуємо не лише дороги, а й за потреби освітлення або, наприклад, водовідведення. На цей рік ми запланували оновити понад 100 дворів», – коментує Олексій Самілик. 

Біля будинку № 8 по вул. Інженерній працює КП «Міськсвітло». Там замінюють опору та встановлюють додатково ще дві. 

«Після встановлення опор тут змонтують 6 світильників з натрієвою лампою та 6 оцинкованих кронштейнів. Також оновлять 120 метрів нової повітряної лінії із самонесного дроту. Подібні роботи ми виконуємо в усіх районах міста, аби мешканцям було комфортно перебувати на вулицях у темну пору доби. Загалом від початку року у Дніпрі на 76 локаціях оновили вуличне освітлення, було замінено 67 кілометрів повітряної лінії, 2 422 нові світильники, 198 опор», – зазначив черговий по місту Олексій Самілик. 

Також він перевірив і стан бетонного укриття на бульварі Слави, 5. 

«Такі укриття ми прибираємо щоденно. А, наприклад, у центральній частині міста – двічі на день. Через день відкачуємо біотуалети. Водночас ми продовжуємо стикатись з проблемами вандалізму, зокрема в цих бетонних спорудах містяни розкидують світильники та різні кабелі. На сьогодні ми вже зафіксували 17 таких випадків. Таким чином сума збитків – 93 тис. грн. Минулого тижня ми відновили два укриття, але, на жаль, наступного дня на житлових масивах Придніпровськ та Сонячний знову викрали світильники. Тож я вкотре прошу мешканців не псувати те, що ми робимо передусім для вас», – зазначила начальниця управління з благоустрою міста департаменту благоустрою та інфраструктури ДМР Світлана Літвінова.

Такі укриття почали встановлювати за дорученням міського голови Бориса Філатова у 2022 році. Модульні захисні споруди монтували біля зупинок громадського транспорту та у місцях великого скупчення людей.

 «Торік у Дніпрі ми встановили 36 укриттів різних типів, а з початку 2023-го – ще 22. Загалом у різних районах міста вже встановлено 58 модульних захисних споруд. Цього року плануємо додатково встановити ще близько 50 бетонних захисних укриттів», – підсумував Олексій Самілик.