Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Відшкодування матеріальних збитків, завданих об’єктами благоустрою, демонтаж тимчасових споруд, які порушують правила благоустрою міста, – рішення виконкому Дніпровської міськради

11 липня відбулося засідання виконавчого комітету Дніпровської міської ради. Воно пройшло дистанційно, в режимі онлайн. На засіданні члени виконкому серед іншого ухвалили рішення щодо присвоєння адрес будівлям, надали дозвіл на проєктування та будівництво. Також погодили демонтаж тимчасових споруд та/або об’єктів сфери споживчого ринку, відпочинку та сфери послуг, які порушують Правила благоустрою міста. У затвердженому переліку 25 об’єктів, більшість з яких пов’язана з торгівлею продовольчими та непродовольчими товарами за 17 адресами. Власники тимчасових споруд повинні самостійно їх прибрати та привести земельні ділянки на місцях демонтованих об’єктів до належного стану. У разі невиконання цього департаменту торгівлі та реклами спільно з комунальним підприємством «Дніпровські активи» доручено провести демонтаж. Перелік адрес додається.
Серед важливого – затвердили договори про відшкодування матеріальних збитків, завданих майну дніпрян об’єктами благоустрою комунальної власності та їхніми елементами.

«Якщо людина їхала і її авто потрапило у яму або дерево впало на машину, а відтак є пошкодження, то вона має право отримати компенсацію. Це можна реалізувати у декілька способів. Перший – через суд. На підставі експертної оцінки суд стягне з міста завдану шкоду, витрати на правову допомогу, судового виконавця тощо. Другий спосіб, який ми передбачили, це можливість досудового врегулювання. Дивимося експертну оцінку і зменшуємо суму на 10-20 %. Таким чином домовляємося виплатити суму без суду. Людина не витрачає час на судове представництво. Місто теж не витрачає – на державні судові збори. Словом, у позасудовому порядку домовляємося, укладаємо договір і виплачуємо суми», – зазначив секретар міської ради Олександр Санжара.