Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

24 заходи просто неба для дітей та дорослих. У місті влаштували родинні свята «Дніпро разом»

Творчі майстер-класи, пізнавальні лекції, конкурси на знання історії та української мови, ігри, подарунки. На житловому масиві Західний влаштували перше родинне свято «Дніпро разом». Про нього Марина дізналась із соцмереж та разом із своєю дитиною прийшла, аби гарно  провести вихідний день. 

«Я побачила, що тут дуже цікаві заходи для дітей, зокрема, анімація. Моя дитина задоволена та щаслива, тож я дуже вдячна міській владі за те, що влаштовують такі свята. Бо в цей тяжкий час нам це дуже потрібно. Сподіваємось, буде більше таких розваг», - зазначила дніпрянка Марина. 

Про те, що таких свят, особливо для дітей, треба більше - каже і місцева мешканка Катерина: «Не багато зараз свят проводиться. Тож дуже зраділа, що сьогодні зробили нам такий подарунок, а коли це ще й на районі, то дуже зручно. Моя донька дуже любить свята, особливо коли вона свій час проводить у компанії з іншими дітьми. На жаль, під час війни таке трапляється не часто, бо садочок онлайн, тож вона сьогодні дуже щаслива. Я дякую, що нам дарують таку можливість відволіктись, нашим дітям - пограти, поспілкуватись з однолітками. Це для дітей дуже добре», - коментує Катерина. 

Сімейний захід організували в рамках програми Бориса Філатова «Культурна столиця». Усього у різних районах Дніпра пройде 24 сімейні свята. 

«Яка головна ідеологія цього заходу? Зараз в країні триває складна та кровопролитна війна. Через це багато людей перебувають у тяжкому стані, багато хто боронить нашу країну, хтось виїхав із України. А є ще діти, які фактично щодня бачать ці новини і так само як і дорослі, нервують. Тому сьогодні, як ніколи, важливо згуртуватись та бути разом, аби спільно долати шлях до нашої перемоги. Саме тому з метою об?єднання та підтримки створили цей проєкт. Сьогодні у нас на ж/м Західний проходить перше таке свято, проте, на жаль, почалось воно з сигналу повітряної тривоги. Але я зазначу, що поки лунатиме сирена - свято проходити не буде, а усі мають пройти в укриття. Бо локації ми обирали, аби поруч було укриття», - зазначив начальник управління культури департаменту гуманітарної політики ДМР Євген Хорошилов. 

В цілому, на кожному святі підготували цікавинки як для дітей, так і для дорослих. Окрім розваг, на кожному заході є пізнавальні програми від Музею історії Дніпра та від «Дніпровських міських публічних бібліотек». Дізнатись про те, коли та де пройде наступне свято, можна за посиланням.