Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Розвиток вітчизняних IT. Дніпровські студенти поділилися баченням, а влада міста запропонувала можливості реалізації

Дніпро цифровий – один з пріоритетів розвитку міста. Кілька років поспіль міська влада розвиває цей напрям у співпраці зі студентством. Між КП «єДніпро» та закладами вищої освіти (Дніпровський національний університет ім. Олеся Гончара, Придніпровська державна академія будівництва та архітектури, Дніпровський технологічний університет «ШАГ», Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ, Національний технічний університет «Дніпровська політехніка») укладено меморандум. Згідно з ним на базі комунального підприємства студенти проходять виробничу практику. Зі стажерами зустрівся заступник міського голови з питань цифрової трансформації Костянтин Цепенніков, який сьогодні є черговим по місту. 

«Ми розкрили перспективи та можливості співпраці з місцевим самоврядуванням. Студентство поділилося своїм баченням розвитку вітчизняної галузі IT», —прокоментував Костянтин Цепенніков. 

Заохочувати талановиту молодь, що навчається у сфері ІТ, залишатися у Дніпрі, надавати можливості для  працевлаштування, аби молоді айтівці не виїжджали до інших міст та за кордон — доручення мера Бориса Філатова.

Наступною локацією чергового по місту стала перевірка укриття у школі № 16, за адресою: просп. Богдана Хмельницького, 14-Б.  Його особливістю є наявність окремих кімнат для матусь із немовлятами та для відвідувачів з тваринами. 

«У кімнаті для матусь з немовлятами є ліжечка, де дітки можуть поспати, є місця для сповивання. Більш дорослі діти у цьому укритті можуть помалювати та пограти в настільні ігри», — розповіла директорка школи № 16 Наталя Гаман.

Тут виконаний ремонт, є туалети, аптечка та питна вода. Доступ до укриття цілодобовий. 

«За результатами перевірки це укриття відповідає всім вимогам. Наявність спеціалізованих кімнат, безперебійне електроживлення, стабільний Wi-Fi, справна вентиляція», — резюмував черговий по місту Костянтин Цепенніков.