Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Безпечне місто: у зелених зонах Дніпра за порядком слідкують муніципальна варта та паркова охорона, є кнопки виклику поліції

У парках, скверах, зелених зонах за охороною громадського порядку , комунального майна слідкують екіпажі комунального підприємства «Муніципальна варта».

«Щодня заступаємо на патрулювання міста з 8:00 до 23:00, зокрема й парків, скверів. Слідкуємо, аби не було вандалізму, пошкодження комунального майна. Якщо виявляємо правопорушників -  викликаємо поліцію. Нещодавно були факти розпиття алкоголю у парку. Порушники на зауваження не відреагували, тому довелося викликати поліцію», - розповів старший інспектор комунального підприємства «Муніципальна варта» Юрій Антонюк. 

За безпекою у парках слідкують й представники охоронних фірм. 

«Охороняємо майно парку, слідкуємо за дитячими, баскетбольним майданчиками, урнами для сміття, лавами тощо. А ще пильнуємо за дотриманням тут громадського порядку чи допомагаємо відвідувачам у різних ситуаціях. Наприклад, нещодавно був випадок, коли людині стало зле. Колеги-охоронці швидко зреагували, викликали швидку. Часто трапляються ситуації, коли діти губляться на території парку. Допомагаємо батькам і діткам знайти один одного. При ситуаціях з вандалізмом викликаємо поліцію. Загалом, чергуємо цілодобово», — розповів представник охоронної компанії, яка працює у парку Глоби, Владислав Попок.

Для безпеки дніпрян та запобігання вуличних злочинів по місту розміщені 5 кнопок виклику наряду поліції. Вони встановлені у громадських місцях, зокрема, й парках, скверах, на фасадах житлових та адміністративних будівель. 

За словами працівниці управління поліції охорони, інженерки пункту централізованого спостереження Анни Ткачової, вони є одним із найбільш дієвих засобів у протидії злочинності.

«Такою кнопкою може скористатися кожен, хто потребує допомоги поліції. Одним дотиком пальця можна її натиснути. Сигнал тривоги передається на пункт централізованого спостереження, де цілодобово знаходяться оператори. Вони передають інформацію наряду поліції охорони, який оперативно прибуває на місце події, з’ясовує всі обставини, затримує правопорушників. Один із нещодавніх випадків – молоді люди у стані алкогольного сп’яніння розпочали бійку. Перехожі швидко відреагували, натиснувши кнопку виклику поліції. Порушників громадського порядку доставили до райвідділу поліції для з’ясування обставин», — додала Анна Ткачова.

Кнопки виклику поліції розміщені: по просп. Дмитра Яворницького (дві), вул. Воскресенській (одна), у парку Новокодацький (дві).