Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Понад 62 тис. звернень надійшло з початку 2023 року на Єдину гарячу лінію міської ради. Їх оперативно опрацьовують

Заасфальтувати дорогу, обрізати та спиляти дерева, вивезти сміття - це найчастіші прохання дніпрян, з якими вони звертаються на Єдину гарячу лінію ДМР. З початку року Єдина гаряча лінія прийняла понад 62. тис. звернень від містян. З них понад 18 тис. стосувалися аварійних ситуацій у Дніпрі. Їх одразу передають до профільних служб, аби проблему оперативно усунули.

Єдину гарячу лінію створили у 2016 році за ініціативи міського голови Дніпра Бориса Філатова. Дзвінки, які надходять на ЄГЛ, приймають 20 операторів. У будні працюють по 11 людей на зміні, у вихідні - по 5.

«Якщо брати звернення, то можна поділити їх на 2 типи: аварійні та не аварійні звернення. За актуальністю аварійних звернень - це водопостачання та водовідведення. Серед них - це відсутність води та пориви на інженерних мережах», - розповідає старший оператор Єдиної гарячої лінії Олексій Босов.

Що стосується не аварійних звернень, то часто дніпряни телефонують щодо асфальтування доріг, обрізки та спилювання дерев, вивезення сміття, ремонтів дитячих майданчиків та питань соціального захисту.

«Єдина гаряча лінія працює 24/7, без перерв та вихідних. Щодня оператори приймають близько 500 дзвінків від громадян, і з кожним днем ЄГЛ тільки нарощує різні види послуг. Задля безперервної роботи ЄГЛ було встановлено потужний генератор, а також налаштовано безперебійну роботу інтернету, аби мешканці міста могли звертатися на Єдину гарячу лінію у будь-який час дня та ночі», - зазначив директор департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики ДМР Артем Нідєлько, який 4 липня є черговим по місту.

Звернутися на Єдину гарячу лінію ДМР можна за телефонами: (056) 732-12-12, (095) 732-12-12, (096) 732-12-12, (073) 732-12-12.

На гарячу лінію звертаються і ті дніпряни, яким треба оновити дитячі та спортивні майданчики. Вони мають бути абсолютно безпечними - таке завдання мера Бориса Філатова. Серед об’єктів, які сьогодні оновлювали, майданчик на просп. Олександра Поля, 14. Тут підрядники виконали заміну люльки гойдалки. Стара гойдалка була в аварійному стані, тому потребувала оновлення. Також підрядники наразі працюють на вул. Криворізькій, 4. Тут проводять відновлення гумового покриття.

«Покриття просіло через порив комунікаційних мереж біля майданчика. Тут повністю відновимо основу відсівом, затрамбуємо, відновимо рівень майданчика, а потім виконаємо укладання гумового покриття, яке тут було до цього», - говорить представник підрядної організації Ігор Романьков.

Також підрядники сьогодні оперативно обробили звернення від мешканців Центрального району щодо аварійного елементу на майданчику у сквері Героїв. На об'єкті демонтували небезпечну для дітей гойдалку «Корзина». Її відремонтують і повернуть на місце. Загалом, з початку 2023 року у Дніпрі проведено аварійні ремонти та укладання гумового покриття на 34 майданчиках. У планах на липень ремонт ще 12 об'єктів.

«Сьогодні ми дивилися, як ремонтують дитячі майданчики, які були побудовані відносно нещодавно, оскільки зношуються певні елементи. Як тільки надходить скарга від мешканців, то ми виїжджаємо на перевірку, і якщо бачимо, що це може нанести шкоду дитині, то ми демонтуємо, ремонтуємо і встановлюємо назад оновлені елементи», - зазначив черговий по місту Артем Нідєлько.
Також черговий перевірив укриття у колишньому кінотеатрі «Супутник», що по вул. Титова, 18. Воно розраховане на 50 осіб, які можуть у безпеці перечекати сигнали тривоги.

«Укриття користується великим попитом серед місцевого населення, оскільки знаходиться в досить тривожному місці. Воно оснащене, з ремонтом та готове приймати відвідувачів. Є кілька аварійних виходів/входів, аптечка, вогнегасники. Укриття прибирають двічі на день. Також тут постійно є черговий, який відкриває укриття по сигналу Повітряної тривоги», - зазначив директор департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики ДМР Артем Нідєлько.
Також в приміщенні стоїть спеціальна діжка, яка наповнена технічною водою. Щодо питної води, то відвідувачі приносять з собою. Проте, це питання збираються вирішити.