Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

370 донорів = автівка для ЗСУ. Молодь Дніпра закликає здавати плазму

Близько 110 тис. грн на автівку для військових. Молодь Дніпра об?єдналась та пішла здавати плазму, аби назбирати кошти для придбання машини для ЗСУ. Олександр Щербина уперше здає плазму. Хлопець каже, раніше здавав просто кров. 

«Це не боляче, просто наче тебе кусає комар. А щодо акції, то я залюбки долучився, бо нашим військовим необхідні автівки, аби вони якнайшвидше наблизили перемогу», – каже Олександр. 

Молодь планує назбирати 3 тисячі доларів (приблизно 110 тис. грн). Для цього їм потрібно 370 донорів, каже заступник директора департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання ДМР Сергій Луденський, бо за одну здачу плазми донор отримує 300 гривень. 

«Найпевніше, що цю автівку ми передамо підрозділу аеророзвідки. А загалом сьогодні лише перший день цієї акції, вона безстрокова. Тобто чим швидше ми назбираємо необхідну кількість донорів, тим швидше придбаємо автівку. До того ж з цієї плазми, яку тут здають донори, виробляють препарати, що потрібні нашим військовим», – додав Сергій Луденський. 

Проєкт реалізовує КП «Молодіжний центр Дніпра» у співпраці з ГО «Студентство Дніпра», БО «Українська Студентська Ліга», ТОВ «Дніпропетровський обласний центр заготівлі та переробки плазми «Дніпро-Плазма».

Лише за перший день акції плазму здали 15 людей. Долучитись може кожен охочий, потрібно лише написати на сторінку департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання ДМР та отримати всі рекомендації. Сторінки департаменту за посиланням: https://linktr.ee/molodpatriot