Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Дніпро ремонтує дороги. Цьогоріч оновлять 420 тисяч квадратних метрів автошляхів і внутрішньоквартальних доріг

Дніпро продовжує комплексно ремонтувати вулиці міста. Наразі роботи тривають на вул. Яхненківській (на відрізку від вул. Солончакової до вул. Універсальної). Ця ділянка потребувала оновлення, кажуть місцеві.

«Тут «мільярд» років не робили ремонт, а зараз можна і на машині їздити, і пішки ходити», – ділиться місцевий мешканець Володимир.

Головною проблемою цієї ділянки була відсутність зливової каналізації. Через це постійно застоювалась вода та утворювалось болото, каже начальник управління інфраструктури департаменту благоустрою та інфраструктури ДМР Дмитро Коробов.

Розв’язувати проблему місто взялося ще у 2021 році. Але через війну завершити роботи було неможливо – через певні обмеження постанови Кабміну № 590. Проте після того, як наприкінці 2022 туди внесли правки, комунальники роботи відновили.

«Після відновлення зливової каналізації роботи розпочали дорожні служби. Зокрема, ми ремонтуємо ділянку завдовжки пів кілометра, яка з?єднує великий масив з вул. Яхненківською. На ній завжди великий потік як маршрутних таксі, так і легкового транспорту. Наразі тут працює дорожня бригада над встановленням бордюрного каменю. Ці роботи вона виконала майже наполовину. Далі – вкладатимемо нову основу дороги і нове асфальтне покриття», – каже Дмитро Коробов.

На цій ділянці замінять 1,5 км бордюрного каменю, облаштують 5,5 тис. кв. м асфальтобетонного покриття на дорозі та тротуарі. Після асфальтування також встановлять антивандальні люки. Роботи розпочали два тижні тому, завершити планують за два тижні.
За дорученням мера Бориса Філатова на 2023 рік на ремонти автошляхів та  внутрішньоквартальних доріг виділили з міського бюджету 635 мільйонів гривень. Обсяги робіт – близько 420 тисяч квадратних метрів.