Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпрі відзначили працівників, які протягом трьох років впровадили електронні сервіси у навчальних закладах

Від учнівського квитка до контролю за дітьми за допомогою ботів. У Дніпрі відзначили працівників, які плідно працюють над диджиталізацією у сфері освіти. Протягом трьох років зручні для учнів сервіси розробляє КП «Цифрова трансформація та автоматизація інформаційних процесів міста «єДніпро» ДМР разом із працівниками комунальних закладів загальної середньої освіти. Все це вони об?єднали в один проєкт «Освітній простір Дніпра». 

«Сьогодні ми організували такий захід, на який запросили керівників шкіл та відповідальних осіб за напрямок IT. Тобто, це ті люди, які в кожній школі несуть відповідальність за новації та допомагають нам їх розроблювати. Проєкт «Освітній простір Дніпра» існує вже три роки, і за цей час ми створили кілька зручних сервісів для дітей та батьків. Зокрема, це учнівський квиток. І це не просто документ, що надає школяру пільги у транспорті, а це, в першу чергу, квиток, який контролює безпеку учня під час учбового процесу. Так, у школах з турнікетною системою фіксується час входу та виходу учня з навчального закладу. Завдяки такій системі вчитель має змогу бачити всі переміщення учнів. Також система надає змогу директору бачити, коли який учень і якого класу прийшов чи пішов зі школи. Також завдяки цій системі батьки через спеціальні боти можуть контролювати дитину. Вони знають не лише, де та знаходиться, а й можуть слідкувати за її розкладом та харчуванням. Наступний етап, над яким ми працюватимемо — це електронні журнали та щоденники. Тож ми і надалі будемо продовжувати працювати над тим, аби Дніпро ставав диджиталізованим в освіті», - зазначив директор комунального підприємства «Цифрова трансформація і автоматизація інформаційних процесів міста «єДніпро» ДМР Артем Трапезніков. 

Крім цього, під час заходу заступниця міського голови, директорка департаменту гуманітарної політики ДМР Ксенія Сушко нагородила працівників комунальних закладів загальної середньої освіти Дніпровської міської ради за їхній вклад у сферу диджиталізації в освіті. 

«Усі вони вносять неабиякий вклад у розвиток різних проєктів - це і myBook - сервіс, який містить всі шкільні підручники в електронному вигляді, це платформа з підготовки до НМТ, яка другий рік поспіль безкоштовно допомагає готуватись до тесту нашим випускникам. Тобто багато проєктів наші вчителі реалізовують разом з КП «Цифрова трансформація та автоматизація інформаційних процесів міста «єДніпро», аби учням та батькам було зручно під час освітнього процесу», - зазначила Ксенія Сушко. 

Про те, що ці сервіси допомагають у навчанні дітей, каже і директорка СЗШ №21 Антоніна Змієнко: «Сьогодні ми вкотре впевнились, що за останній рік Дніпро дуже просунувся в розробці електронних сервісів для наших учнів. По-перше,  створили електронну бібліотеку, що стало дуже зручним сервісом для наших учнів. Тобто на одній платформі учні можуть отримати всі свої підручники в онлайн форматі. По-друге, створили дуже цікаву платформу, де зібрані відомості про всі навчальні заклади (від ліцеїв і до вищих навчальних закладів). Тобто на цій платформі батьки першачків можуть обрати школу, а абітурієнти — майбутній заклад вищої освіти. І крім того,  наразі розробляють ще купу класних та зручних проєктів», - зазначила Антоніна Змієнко.