Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

«Приємно дивитися»: мешканці вул. Скоробогатова розповіли про реконструкцію своїх доріг

У Дніпрі в різних районах тривають ремонти доріг. Попри виклики війни місто знаходить для цього ресурси та можливості, адже це потрібно людям, наголошує мер Борис Філатов.

Так на вул. Дмитра Скоробогатова будівельники працюють уже декілька тижнів.

«Дорога зроблена за всіма європейськими стандартами. Це паркувальні кишені, тротуарна плитка, каналізаційні ливнівки. І також хочу підкреслити, що біля вулиці Скоробогатова ми зробили три прибудинкові території. Люди дуже задоволені. Працюємо далі. Хочу нагадати всім мешканцям міста, що у нас дуже великі плани. До осені ми плануємо закінчити десь 100 адрес», – зазначив Філатов. 

Під час ремонту також враховують елементи доступності. На бордюрах облаштовують необхідні заниження і тактильну лінію перед виходами на проїжджу частину. Також виділяють проїзди до будинків, які перетинають тротуар вздовж вулиці, — для додаткової уваги водіїв і пішоходів. Ще одне урбаністичне рішення — колір тротуарної плитки. Обабіч її вкладають темнішою, а центральну частину пішохідної зони оздоблюють світлішим кольором. Такий візуальний ефект застосовуватимуть і під час інших ремонтів по місту. 

Загалом такий комплексний ремонт на вул. Скоробогатова роблять уперше за декілька десятиліть, зауважує місцева мешканка Вікторія: «І двір, і червона лінія, і люки. Такий комплекс робіт – просто захоплення від того, що виходить. На Скоробогатова приємно дивитися». 

Інша, нині вже місцева, мешканка Олена переїхала з Краматорська півтора року тому. Оновлення доріг у Дніпрі жінка схвалює. 

«У мене сваха цими дорогами (дорогами у Дніпрі, — ред.) і на Запоріжжя, і всюди їздила. Сказала, ремонт хороший.  Затишніше стало людям ходити звісно», — каже пані Олена.