Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Громадська рада інформує

Як повідомив голова Громадської ради при міській раді Дніпра Геннадій Корбан, протягом доби оброблено 40 звернень дніпрян. Повідомлення від містян надходили до телеграм-чату Корбана, на пошту та гарячу лінію Штабу взаємодопомоги.

До якнайшвидшого вирішення всіх питань, з якими звертаються дніпряни, залучені усі служби мерії Дніпра на чолі з міським головою Борисом Філатовим. Посилена увага і постійний контроль міської влади забезпечують ефективну і швидку реакцію на повідомлення дніпрян.

Головне за день:

  • Який будинок може претендувати на відключення центрального опалення?

Це питання поставили мешканці Криворізької, 10. Вони стверджують, що у них автономне опалення мають 11 квартир та 1 магазин із 25 квартир будинку, і хоча за кількістю приміщень це менше половини, натомість за площею більш ніж половина будинку.

Повідомляємо, що право на відключення будинку від центрального опалення надається будинкам, у яких автономне опалення встановлено у 50% і більше квартир та/або нежитлових приміщень. При цьому враховується кількість квартир, а не площа. Таким чином будинок на Криворізькій, 10 поки що не може бути відключений від центрального опалення.

  • Хто напаскудив в укритті?

Дніпряни скаржаться, що мобільне укриття біля ТЦ «Караван» хтось використовує як туалет. Під час повітряної тривоги їм доводиться прибирати укриття самим. Можливу причину вони вбачають у тому, що біотуалет біля укриття замкнений. Сьогодні укриття прибрали комунальники. Біотуалет відкрили.

«Зупинка Січ. Мобільне укриття. Зараз знаходжусь тут. Начебто чисто. Дуже дякую», - пише дніпрянка Альона. Будь ласка, використовуйте укриття лише за призначенням.

Світло у всі двори!

- вул. Придніпровська, 3: мешканці скаржилися на темну ділянку, де опора була, а світла не було. Нині світло є. Тут встановлений 1 кронштейн, 1 світильник та протягнуто 40 метрів дротів.

«Жителі вулиці Придніпровської, 3 дякують Вам за виконану роботу!» — пише дніпрянка Євгенія. За роботи дякуємо КП «Міськсвітло».

Безпечний Дніпро

- ж/м Покровський, 3. Цей колодязь вже не потрібно накривати підручними матеріалами. «Житломасив Покровський, 3. Колодязь накритий, дякую», - пише дніпрянин Олександр. За роботи дякуємо КП «Дніпроводоканал»;

- вул. Надії Алексєєнко, 100. За цим будинком було відразу два відкритих колодязі. Накрили обидва. За роботи дякую КП «Теплоенерго»;

- вул. Побєжимова, 18, на вході до парку Сагайдак. «Дуже дякую від вул. Побєжимова, 18. Вчора подала заявку про колодязі, сьогодні вже накрили», - пише дніпрянка Інна. За роботи дякуємо КП «Дніпроводоканал».

Вода:

- вул. Вагонна, 26: низький тиск води. Мережі Придніпровської залізниці. До Лівобережної адміністрації направлено звернення: зобов'язати залізницю найближчим часом вжити заходів щодо відновлення тиску води;

- пров. Орловський: відновити асфальт після ремонту. Відновлять у липні. Працюватиме КП «Дніпроводоканал».

Каналізація:

- вул. Столєтова, 7: каналізація заливає підвал. За інформацією КП «Дніпроводоканал», зараз із каналізацією все гаразд. Проблема у ринвах – після дощу вода не стікає з даху, а заливає підвал. Вам потрібно звернутися до компанії, яка керує Вашим будинком. Це ЖБК «Проспект Лівобережний».

Ракетна загроза:

- вул. Орловська, 32: укриття залите каналізацією. Укриття перевірили. Зараз каналізація працює, а у підвалі залишки води, які технічно неможливо відкачати. Щоб уникнути протікання у майбутньому, аварійна служба додатково загерметизує ревізійні отвори труб.

Покіс трави:

- просп. Богдана Хмельницького, 47: скосити траву. До інспекції з питань благоустрою направлено звернення: зобов'язати відповідальних за ділянку скосити траву.

Аварійні дерева:

- Звивиста, 54: пень викорчують;

- вул. Савкіна, 6, Коробова, 1, Шодуарівська, 1, 3, 5: обрізати величезні тополі. У липні Ваші дерева обстежать, за підсумками перевірки складуть дефектний акт та визначать терміни робіт;

- ж/м Тополя 3, будинок 30: у Вас видалять три дерева, терміни робіт визначать після підписання дефектного акту. Ще сім дерев обріжуть та омолодять восени-взимку.

Дороги, тротуари, двори:

«Дуже чекає на ремонт вулиця Романа Шухевича», - пише дніпрянка Світлана.

Вулиця Романа Шухевича потребує капітального ремонту разом із трамвайним полотном та інженерними комунікаціями. Такий проєкт капітального ремонту вулиці вже був розроблений раніше, але будь-які капітальні роботи станом на сьогодні практично заблоковані Кабінетом Міністрів України (постанова 590), тому виконати їх поки що немає можливості.

Дніпряни дякують:

«Дякую за те, що є чат! Швидко реагуєте на запити та виконуєте обіцяне. На ділянці між будинками 100 та 104 на проспекті Слобожанський скосили траву, підіймають крону дерева, пиляють густі зелені порослі! Дякую всім причетним!» — пише дніпрянка Дарина.

«Дякую за наведення ладу біля віадука Слобожанський, 100-104. Траву всю зібрали, дерева обпиляли, краса», - пише дніпрянка Олександра.

«Відремонтували колонку по вул. Семафорній, 52. Дуже вдячні всім за участь і проведену роботу!» — пише дніпрянка Надія.

«Дуже дякую за виконану роботу зі спилювання дерева на Звивистій, 54», - пише дніпрянин Вадик. За цією адресою залишилося викорчувати пень.

«Дякую за чат! Я залишала заявку на просп. Миру, на асфальтування латки навпроти Нової пошти. Все зробили», - пише дніпрянка Олена.

«Вернадського, 17, дякую за усунення ями у дворі», - пише дніпрянка Тетяна.

«Дякую за відремонтовані сходинки до підвалу будинку, Кедріна, 50... Одразу відреагували», - пише дніпрянка Олена.

«Дякую, протікання на просп. Миру, 81 усунули», - пише дніпрянка Світлана.

«Жителі АНД району, які мешкають за адресою: провулок Василівський, висловлюємо велику подяку за те, що в найкоротші терміни нам зробили дорогу. За адресами провулок Василівський, 2, 4 після прориву води було частково піднято асфальт. Вчора повністю закінчили роботи, знову ми маємо цілу дорогу на районі, сподіваємося, проривів води не буде. Дуже дякую», - пише дніпрянка Юлія.

«Висловлюємо велику подяку за ремонт дорожнього покриття на вул. 152-ї Дивізії. Також засипали зрізаним асфальтом ями при в'їзді у двори», - пише дніпрянка Тетяна.

Заявки щодо комунальних проблем можна залишати за номерами Штабу взаємодопомоги Громадської ради (з понеділка по п’ятницю з 9 до 17 години):

(095) 816-39-11,

(093) 261-32-25,

(063) 402-79-56,

(063) 681-61-82,

(068) 638-28-48.

Телеграм-канал голови Громадської ради Геннадія Корбана приймає заявки цілодобово. Залишити їх можна у коментарях: https://t.me/korbanofficial/