Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Громадська рада інформує

Як повідомив голова Громадської ради при міській раді Дніпра Геннадій Корбан, протягом доби оброблено 57 звернень. Повідомлення  від містян надходили до телеграм-чату Корбана, на пошту та гарячу лінію Штабу взаємодопомоги. 

Мерія Дніпра на чолі з Борисом Філатовим роблять усе можливе, аби оперативно та якісно вирішувати проблеми містян. Такий контроль на всіх рівнях влади забезпечує ефективну і швидку реакцію на отриману інформацію та оперативне вирішення всіх питань, з якими звертаються жителі міста.

Головне за день. 

  • Дніпряни скаржаться на якість повітря у місті.

«Запах коксохіму з вулиці йде у вікна», «на просп. Гагаріна спостерігається і вечорами», «На Робочій другий день прямо з ранку і серпанок чіткий», «Запорізьке шосе, запах постійний щодня», – пишуть містяни.

Скарги надійшли з наступних адрес:

- просп. Гагаріна;

- Запорізьке шосе, 38;

- вул. Нацгвардії, 17;

- вул. Робоча.

На жаль, місто досі не має можливості контролювати викиди розташованих на його території промислових підприємств, а Обласний центр моніторингу повітряного басейну, який має стежити за якістю повітря, зараз не робить цього через відсутність фінансування.

  • Мешканці шести вулиць Дніпра пів року страждають від високої напруги.

Проблема стосується вулиць Далекосхідна, Травнева, Одеська, Теплична, Холодильна та Всеволода Нестайка, живлення яких йде від трансформаторної підстанції, на якій у середині січня сталася аварія.

З того часу з цих вулиць повідомляють про регулярне підняття напруги до 250 вольт і вище. За словами мешканців, це відбувається ночами. У людей виходить з ладу побутова техніка. За повідомленнями мешканців, компанія ДТЕК, якій належить підстанція, на їхні заявки не реагує.

При цьому 27 березня компанія ДТЕК повідомила, що зобов'язується реконструювати підстанцію. Компанія зобов'язалася включити це до інвестпрограми та озвучити реальні терміни виконання після 15 квітня. З того часу мешканцям вулиць кілька разів оголошували про майбутню заміну трансформатора, але терміни весь час переносилися. Станом на сьогодні реконструкцію підстанції не проведено.

  • У Дніпрі за порушення прав пільговиків звільнено ще одного водія.

Водія маршруту № 92, який регулярно вимагав з пільговиків грошей, а тих, хто не платив, називав «халявщиками» і нецензурно лаяв, звільнено. З рештою водіїв маршруту проведено профілактичну бесіду.

Нагадуємо, що пенсіонери та люди з інвалідністю мають право на безкоштовний проїзд у міському транспорті Дніпра. Це право мають люди з інвалідністю всіх трьох груп. Якщо вас після пред'явлення посвідчення відмовляються везти безкоштовно, будь ласка, по змозі фіксуйте факт на фото/відео та повідомляйте. Важливим є номер транспортного засобу та час події.

Безпечний Дніпро.

Продовжуємо за заявками дніпрян накривати колодязі. Один із багатьох, накритих у понеділок – на вулиці Гвая. Цей колодязь розташований на проїжджій частині, і його кришку продавили машини. Зробили врівень із дорогою.

Світло:

- вул. Драгоманова, 64: висока напруга в квартирі, вдень близько 238, вночі в середньому 245, іноді вище 250 Вт;

- вул. Інженерна, 1: стрибки напруги вночі до 260-270 Вт. Мережі компанії ЦЕК.

Вода:

- вул. Тарасова: відновити дорожнє покриття після ремонту труб. Відновлять у липні; 

- вул. Лютнева, 7: кожні 3 – 4 дні на вулиці прориває труба. До жовтня аварійну ділянку труби замінять.

Колодязі:

- просп. Олександра Поля, 62 і вище 64: два відкриті люки. Взято в роботу КП «Дніпроводоканал»;

- бульвар Слави, 48: накрити два колодязі. Один вже накрито, другий взято в роботу;

- вул. Калинова – Янтарна: накрити колодязь. Тут встановлять люк у зборі;

- вул. Макарова — Будівників: люк постійно вивертають машини. КП «Дніпроводоканал» уже працює над усуненням недоліків;

- вул. Надії Алексєєнко: відкритий люк біля монастиря. Встановлено новий люк, колодязь накрито. Працювало КП «Дніпроводоканал».

Благоустрій: 

- пішохідна дорога Свєтлова – Святослава Хороброго: заасфальтувати розриття після прокладання кабелю. Питання для вирішення направлене на КП «Управління контролю за благоустроєм міста».

Вуличне освітлення:

- провести вуличне освітлення від трансформаторної підстанції ТП 5216 (УДХТУ) до Набережної Перемоги (зупинка автотранспорту), увечері темно та небезпечно ходити, особливо взимку. У Вас встановлять: 3 опори, 4 кронштейни, 4 світильники і протягнуть 120 метрів дротів. Зроблять до 1 вересня.

Скошування трави: 

- вул. Данили Галицького: скосити траву вздовж трамвайної лінії. Траву скосить КП «Дніпровський електротранспорт» 28 – 30 червня.

Аварійні дерева:

- вул. Боброва, 28: викорчувати пеньок після видалення тополі. Викорчують;

- просп. Богдана Хмельницького, 109: обрізати дерево, що гілками б'є по покрівлі. Дерево обріжуть до 10 липня. Усього у Вас потрібно обрізати та омолодити 31 дерево, це зроблять восени-взимку;

- бульвар Слави, 14: видалити сухе дерево на дитячому майданчику. Обстеженням встановлено, що дерево не сухе. Його омолодять восени-взимку;

- вул. Вознюка, 5-Б: викорчувати пні після видалення тополь. Пні викорчують;

- вул. Данила Нечая, 9: видалити сухе дерево. Видалять до 10 липня;

- Мандриківська, 51-М: вирубати дерева та кущі на занедбаному будівництві. До інспекції з питань благоустрою направлено звернення: зобов'язати відповідальних за ділянку привести її до належного стану;

- вул. Романа Шухевича, 15: обрізати гілки біля ліхтаря. До кінця червня Ваше дерево обстежать, за підсумками обстеження буде складено дефектний акт та визначено терміни робіт;

- ж/м Тополя-3, будинок 12 – 13: дерево впало під час дощу вже після видалення аварійних дерев, прохання дообстежити інші дерева на аварійність;

- вул. Троїцька, 22 – 63: зарості дерев. У липні Ваші дерева обстежать, за підсумками обстеження складуть дефектний акт та визначать терміни робіт;

- вул. Юрія Савченка, 4: сухе дерево у дворі. 23 червня дерево прибрали.

За всіма адресами працює КП «Міськзеленбуд».

Дороги, тротуари, двори:

- вул. Старочумацька, 11: коли встановлять асфальтобетонний бар'єр, про який повідомляли раніше Бар'єр для відведення води встановлять сьогодні, 27 червня;

- вул.  Юрія Савченка, 6-В: засипати яму у дворі. Провал усунуть. Працюватимуть дорожні служби.

Містяни дякують:      

- «Дякую за допомогу у підключенні вуличного освітлення за адресою: Мандриківська, 51-М», - пише дніпрянка Вікторія від імені ОСББ «Зірка 51-М».

- «Дякую, що переробили люк на вулиці Гвая. Зараз набагато краще!» – пише дніпрянка Ганна.

- «Пастера, 18. Дякую за допомогу! Провал усунено», - пише дніпрянка Ольга.

- «Соломії Крушельницької, 18: сміття біля нашого під'їзду прибрали, у наступних вантажать. Віконця доводять до логічної краси. Дякую Вам!» - пише дніпрянка Світлана. За цією адресою прибрали сміття, що залишилося після заміни вікон.

- «Червоний Камінь, 3. Дякую за ремонт кнопки виклику диспетчера в ліфті».

Заявки щодо комунальних проблем можна залишати за номерами Штабу взаємодопомоги Громадської ради (з понеділка по п’ятницю з 9 до 17 години):

(095) 816-39-11,

(093) 261-32-25,

(063) 402-79-56,

(063) 681-61-82,

(068) 638-28-48.

Телеграм-канал голови Громадської ради Геннадія Корбана приймає заявки цілодобово. Залишити їх можна у коментарях: https://t.me/korbanofficial/