Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

З початку війни у Дніпрі замінили 3 700 вікон, які постраждали від ракетних ударів, 200 з них встановили за останні два тижні

3 700 - саме така кількість вікон постраждала через ракетні обстріли російських терористів у будинках ЖКГ з початку повномасштабного вторгнення. Всю цю кількість комунальники замінили на нові. Бо оперативно усувати наслідки після обстрілів у будинках дніпрян - це головна задача, яку поставив міський голова Дніпра Борис Філатов перед відповідними службами. 

Лише за останні два тижні було замінено 200 вікон. Всі їх вибуховою хвилею пошкодило 26 травня у кількох житлових будинках по вул. Універсальній. Зокрема постраждала і квартира пані Людмили. В неї вибило вікна у двох кімнатах. Жінка каже, комунальники одразу вранці прибули, швидко натягли плівку та зробили заміри, аби замовити нові вікна. 

«За кілька днів після цієї події нам привезли нові вікна. Їх швидко та якісно встановили. Ми дуже вдячні місту за допомогу», - зазначила Людмила. 

Зі свого боку, директор департаменту житлового господарства ДМР Владислав Грицай, який 24 червня є черговим по місту, додав: «Наразі ми продовжуємо встановлювати нові вікна. Саме в цьому будинку внаслідок ракетного удару було пошкоджено понад 10 вікон. Тут нам залишилось ще кілька квартир доробити, бо окрім встановлення вікон ми робимо ще й відкоси. Роботи тут плануємо завершити за кілька днів. Загалом скажу, що роботи проводять оперативно та якісно, мешканці всім задоволені». 

Він також додав, що окрім вікон  останні два тижні ремонтують і  житловий будинок № 29, що на проспекті Дмитра Яворницького. Туди ввечері 8 травня впали уламки від ракети. Там вже відремонтували міжповерхові перекриття, зробили нову покрівлю. А наразі там тривають роботи з ремонту системи опалення.

Також черговий по місту перевірив найпростіше укриття у СЗШ №8, що по вул. Прапорній, 23. 

«Сьогодні перевіряємо виконання доручень міського голови Бориса Філатова щодо облаштування тимчасових укриттів у місті Дніпро. Приміщення цього укриття обладнане усім необхідним: питною та технічною водою, аптечкою, протипожежними засобами. У підвальному приміщенні є вентиляція, освітлення та Wi-Fi. Також є кілька входів та виходів. Тобто воно повністю  забезпечене всім необхідним та готове приймати мешканців», - зазначив Владислав Грицай. 

Зі свого боку, відповідальна за укриття у школі Ольга Іванівна додала: «В укритті постійно є чергова, яка під час сигналу повітряної тривоги відчиняє укриття для всіх охочих. Загалом це укриття вміщує 500 осіб».