Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Молодь Дніпра залучила понад мільйон доларів грантових коштів на реалізацію гуманітарних проєктів

Учасники «Платформи молодіжних громадських організацій» залучили понад мільйон доларів грантових коштів. Саме такі результати озвучили представники вищевказаної платформи сьогодні під час зустрічі. 

Ця платформа - один із проєктів Молодіжної ради Дніпра. Таким чином молодь нашого міста вирішила об'єднати громадські організації, аби вони змогли разом створювати якісь проєкти на користь нашого міста. Також завдяки платформі ГО разом залучають грантові кошти на реалізацію різних проєктів, зокрема, аби залучити гуманітарну допомогу, відкрити шелтери, ресурсні центри тощо.

«Сьогодні ми зустрілись у форматі онлайн вперше з початку повномасштабного вторгнення, аби обговорити напрямки роботи на подальші півроку, сформувати план задач та обмінятись досвідом у втіленні власних проєктів. Також зазначу, що на цій платформі громадські організації міста, і, в принципі, вся молодь міста можуть ділитись своїм досвідом та робити щось спільно з молоддю. Загалом цю платформу ми відкрили у грудні 2021 року, і сьогодні вона налічує 29 учасників, які між собою створюють різні проєкти. Вони потроху наближають нашу Перемогу та роблять місто комфортнішим, відкритим для різних верств населення, а також для тих, хто знайшов у нашому місті прихисток від війни», - зазначила кураторка проєкту «Платформа молодіжних громадських організацій» Дар'я Бичишина. 

Обмінятись досвідом та створити гарний проєкт - саме з такою метою прийшов на зустріч голова правління ГО «ДУЇТ» Дмитро Твердохліб: «Ми прийшли розповісти про діяльність нашої організації, про цікаві практики молодіжної роботи, у тому числі про створення Дніпропетровського обласного молодіжного центру, який 20 травня відкрився на базі нашої громадської організації. Тож сьогодні ми сподіваємось серед учасників заходу знайти майбутніх партнерів аби створити щось класне для нашої молоді разом».  

Зі свого боку, голова ГО «Молодіжна рада Дніпра» Микита Федорчак додав: «Молодь завжди була активною рушійною силою, яка просуває нашу країну вперед, і навіть під час повномасштабного вторгнення молодь набирає більшої пріоритетності. Бо вона волонтерить, створює корисні проєкти для людей тощо. Саме тому і наша громадська організація приєдналась до цієї корисної платформи. Тож сьогоднішній захід для нашої організації - це встановлення нових зв'язків з іншими ГО, аби разом реалізовувати спільні проєкти та робити багато чого цікавого для молоді та для мешканців Дніпра». 

Долучитись громадським організаціям до «Платформи молодіжних громадських організацій» ще можна. Для цього вам потрібно написати до Молодіжної ради Дніпра. Контакти за посиланням: https://choko.link/molradadnipra.