Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Громадська рада інформує

Як повідомив голова Громадської ради при міській раді Дніпра Геннадій Корбан, протягом доби оброблено 61 звернення дніпрян. Повідомлення  від містян надходили до телеграм-чату Корбана, на пошту та на гарячу лінію Штабу Взаємодопомоги. 

До якнайшвидшого вирішення всіх питань, з якими звертаються дніпряни, залучені усі служби мерії Дніпра на чолі з міським головою Борисом Філатовим. Посилена увага і постійний контроль міської влади забезпечують ефективну і швидку реакцію на повідомлення дніпрян.

Головне за день:

  • Коли відкриють проїзд на вулиці Ливарна?

«Підкажіть, будь ласка, коли планується закінчити роботи по вулиці Ливарній та відкрити проїзд?», – питає дніпрянин Олексій.

Відповідаємо: на Ливарній йде вкрай необхідна для багатьох вулиць Дніпра робота – реконструкція мереж дощової каналізації. Вона розпочалася у 2021 році. За договором роботи необхідно виконати до 21 грудня цього року. На жаль, ці роботи були перервані та ускладнені війною. У зв'язку із запровадженням воєнного стану та обмеженням фінансування на сьогодні вони виконані приблизно на 40%. Проїзд відкриють, коли роботу буде повністю завершено.

  • Парк Сагайдак: чому з криниці інколи тече вода?

Відповідаємо: для поливу зеленої зони Сонячної Набережної воду беруть із річки Дніпро. Насос закачує воду постійно. Коли обслуговують систему, насос продовжує працювати, а надлишки води стікають туди, де їх взято. Це нормальний робочий процес системи автоматичного поливу.

Світло у всі двори!

У Дніпрі продовжують встановлювати вуличне освітлення за заявками городян.

- вул. Академіка Янгеля, 12: «Між будинками вул. Янгеля, 12 та 10 встановили стовп вуличного освітлення, сьогодні встановлюють світильники, протягують кабелі до двох стовпів, дякую від мешканців прилеглих будинків за освітлення, особливо взимку воно потрібне, діти, жінки та старі боялися ходити там одні», - пише дніпрянин Євген.

У Дніпрі за заявками городян косять траву. 

Дніпряни діляться фотографіями виконаних робіт.

- вул. Коксова, 5: «По вул. Коксова, 5 покосили траву, і вся прибудинкова територія тепер має гарний вигляд. Дякую Вам, що так швидко зреагували!», - пише дніпрянка Ірина;

- перехрестя Сергія Нігояна, 3 – Львівська: «Дякую за покіс трави та збирання сміття, пр-т С. Нігояна, 3/Львівська», - пише дніпрянка Ольга.

Вода:

- вул. Ладозька, 5: за тиждень після аварії служби Придніпровської залізниці перекрили воду, і міська аварійна служба замінила засов. Через те, що труба знаходиться в аварійному стані, прохання замінити всю її ділянку до колодязя із засовом. Для заміни труби фахівці КП «Дніпроводоканал» направили листа директору Придніпровської залізниці з проханням відреагувати та вжити заходів щодо заміни труби, а також згідно з рішенням міської ради від 12.09.12 #34/27 введення водопроводу передати на баланс у комунальну власність міської територіальної громади.

Каналізація:

- вул. Алана Шепарда, 7, 11: колодязі обстежать та накриють. Працюватиме КП «Дніпроводоканал»;

- просп. Богдана Хмельницького, 119: відкритий колодязь прикритий плитами. Це каналізаційний колодязь, тут встановлять люк у зборі. Ділянку огородили. Працюватиме КП «Дніпроводоканал»;

- вул. Гвая: колодязь з пробитою кришкою. Її замінять. Працюватиме КП «Дніпроводоканал»;

- просп. Дмитра Яворницького, біля у минулому «Родины»: провалено люк. Вчора, 16 червня, колодязь відремонтовано. Працювало  КП «Дніпроводоканал»;

- Донецьке шосе, 144: каналізація заливає підвал. Тут було забито внутрішню каналізаційну систему будинку. Тепер все добре;

- просп. Слобожанський, 100: накрити колодязь під мостом. Це колодязь зв'язку. Поки що питання направлене до інспекції з благоустрою міста: зобов'язати власника відновити колодязь;

- ж/м Тополя 2 будинок 34: забилася міська каналізація. 15 червня, каналізація була прочищена. Працювало КП «Дніпроводоканал». 

Вуличне освітлення:

- вул. Алана Шепарда, 13: між 1 та 2 під'їздами над головою висить дріт. Це не дріт вуличного освітлення. Встановлено, що це дріт інтернет-провайдера. Його привели до ладу;

- вул. Краснопільська, 8: зробити освітлення у дворі. У Вас встановлять: 4 опори, 5 кронштейнів, 5 світильників та протягнуть 90 метрів дротів. Зроблять до 1 вересня;

- пров. Саперна-Каразіна: зробити освітлення під стіною хлібозаводу, у темряві страшно ходити. У Вас встановлять 2 світильники до 1 липня.

За всіма адресами роботи будуть проводити працівники КП «Міськсвітло».

Покіс трави:

- Богдана Хмельницького, 123 – 121: скосити траву на дитячому майданчику;

- перехрестя Калинова – Янтарна: скосити траву у парку каміння біля труб;

- вул. Янтарна, 81-А: скосити траву біля занедбаних дитсадків.

До інспекції з питань благоустрою направлено звернення: зобов'язати відповідальних за ділянки скосити траву.

Аварійні дерева:

- Дмитра Яворницького, 119: коли викорчують пень? Пень викорчують до 30 червня;

- вул. Краснопільська: впало дерево. Вчора, 16 червня, дерево прибрано;

- вул. Набережна Перемоги, 60: сухе дерево заввишки з шостий поверх. 15 червня, дерево прибрано;

- вул. Макарова, 2: кілька аварійних дерев;

- просп.  Слобожанський, 105: два аварійні дерева у дворі;

- вул. Янтарна, 81-А: спиляти сухі дерева біля занедбаних дитсадків.

У червні дерева за всіма адресами обстежать. У день обстеження із заявниками зв'яжуться, за підсумками перевірки складуть дефектний акт та визначать терміни робіт. На всіх вищевказаних адресах роботи будуть проводити працівники КП «Міськзеленбуд».

Дороги, тротуари, двори:

- просп. Богдана Хмельницького, 4-В, 4-Г: «Дороги всі в ямах, коли дощ, неможливо ходити. Таксисти відмовляються їхати до нас на адресу. Єдиний нормальний проїзд – дорогу зробили 2 роки тому – перед будинком просп. Пилипа Орлика, 19-А, але оскільки багато мешканців будинків паркують свої машини, проїзд виходить односторонній і бувають затори», – пише дніпрянка Катерина.

У цьому році дороги за цими адресами відремонтують.

Дніпряни дякують:

«Хочемо висловити велику подяку за виконані латкові ремонти доріг на вул. Космонавтів, а також на перехресті вул. Педагогічна – вул. Космонавтів. Дякую, що дбаєте про нас. Успіху всій вашій команді та всім нам мирного неба над головою», - пише дніпрянка Яна.

«Дуже дякую Вашій команді. Сьогодні приїхали – водоканал, почистили, Кривоноса вулиця. Без Вас нічого не було б. Дякую», - пише дніпрянка Людмила. На цій вулиці була забита каналізація. Дуже дякуємо за оперативну допомогу з вивезенням сміття на узвозі Воздвиженський. Дуже швидко все прибрали», – пише дніпрянка Яніна.

Заявки щодо комунальних проблем можна залишати за номерами Штабу взаємодопомоги Громадської ради (з понеділка по п’ятницю з 9 до 17 години):

(095) 816-39-11

(093) 261-32-25

(063) 402-79-56

(063) 681-61-82

(068) 638-28-48

Телеграм-канал голови Громадської ради Геннадія Корбана приймає заявки цілодобово. Залишити їх можна у коментарях: https://t.me/korbanofficial/