Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

В оселях буде тепло, аварійні випадки мінімізовано: Дніпро готується до опалювального сезону

Комплексно та якісно підготуватися до опалювального сезону — таку задачу поставив перед комунальниками міський голова Борис Філатов. Тож тепловики продовжують капітально ремонтувати  обладнання, оновлювати  аварійні ділянки трубопроводів, встановлювати насосні агрегати, генераторні установки тощо. 

На одній з котелень міста, яка забезпечує теплом 73 будинки, лікарню та 6 закладів освіти (школи, садочки) ремонтні роботи вже на фінішній прямій.  

«Майстри завершують капітальний ремонт одного з тутешніх котлів. Наразі проводиться його обмурування. Завдяки цьому котельня уникне понаднормового споживання газу, а отже — заощадить кошти містян», - зазначив головний інженер теплової дільниці КП «Теплоенерго» ДМР Андрій Спрінцис.

Готуються тепловики і до можливих блекаутів — котельні облаштовують генераторами. На міських об’єктах теплопостачання їх буде встановлено більше двох сотень. Тож дніпряни, за будь-яких умов, матимуть тепло в оселях. 

Окрема увага — комунальним закладам освіти. Так, в одному з садочків міста проклали нову теплотрасу завдовжки 160 метрів. 

«До дитячого комбінату теплотраса пролягала під землею. Часто були аварії, доводилося її перекривати. Оскільки теплотраса виходила з підвалу будинку – наші співробітники не завжди мали можливість потрапити туди. Було прийнято рішення пустити її поверху, щоб ми могли вільно перекривати у випадку аварій», - сказав майстер КП «Теплоенерго» Данило Ямаєв. 

Такий ремонт тут виконали вперше за 20 років. Директорка дитячого садочку впевнена, що з оновленням тепломережі ситуація наступного опалювального сезону вкрай зміниться.

«Ми дуже вдячні нашому меру за турботу. Дякуємо від дітей та колективу. Тепер діткам буде тепло і не буде ніяких аварій», - коментує директорка дитячого садочку Наталя Захарчук.

По всьому місту у рамках підготовки до опалювального сезону 2023-2024 рр. планується замінити 55 км мереж, ще на 40 км оновити ізоляцію, капітально відремонтувати 30 котлів, встановити на об’єктах теплопостачання  60 енергоощадних насосів та понад 2 сотні генераторів. Проведений комплекс заходів зменшить ризики аварійних ситуацій та поліпшить роботу системи опалення міста. Дніпряни ж матимуть стабільну подачу тепла впродовж всього сезону холодів.