Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Чергова по місту перевірила виконання доручення мера щодо ремонту елементів інфраструктури в парках, стану укриття й території пляжу

Стежити за благоустроєм у парках, скверах, відновлювати зруйновані елементи інфраструктури. Відповідне доручення профільному департаменту мерії дав міський голова Борис Філатов. Шістнадцятого червня заступниця директора департаменту парків та рекреації міської ради Анастасія Петренчук, яка цього дня є черговою по місту, перевірила виконання доручення мера, відвідавши сквер імені Максима Семенова, де відновили елементи, пошкоджені через вандалізм. Йдеться про гумове покриття, тренажери, гойдалки, елементи газонного поливу тощо. 

«Усе зробили якісно. Тож звертаємося до мешканців дбайливо ставитися до спільного майна у парках, скверах і нічого не псувати», — підкреслила Анастасія Петренчук. 

Водночас начальник служби благоустрою КП «Парк культури та відпочинку «Придніпровський»» Роман Мироненко зазначив: «Відновили низку елементів у цьому сквері, пошкоджених через вандалізм. Достатньо оперативно виконали ці роботи. Це важливо, оскільки безпека відвідувачів — це передусім». 

Дніпрянин Олександр Найденко часто відпочиває у сквері імені Максима Семенова з онукою. 

«Гарний сквер, багато різних гойдалок. Діткам тут дуже цікаво. Так усе гарно упорядковано. Онучці відпочивати тут дуже подобається. Приємно, що опікуються сквером — відремонтували гойдалки», — розповідає пан Олександр. 

Також під час інспекційного об?їзду чергова по місту перевірила укриття у парку «Новокодацький» (вул. Набережна Заводська, 53). Воно розташоване у підвальному приміщенні адміністративної будівлі. Там можуть перебувати одночасно до 50 осіб. Укриття працює цілодобово. Є освітлення, вогнегасники, запаси питної й технічної води тощо. У парку є вказівки щодо розміщення укриття. 

«Укриття цілком доступне для людей. Тут усюди чисто й охайно. Однак потребує дооблаштування, яке виконають. Поряд з укриттям футбольне поле, льодова арена, де діти займаються. Наявність укриття  — це безпека», — наголосила Анастасія Петренчук. 

Юнак Матвій Малько постійно тренується на футбольному полі у парку «Новокодацький» і розповідає: «Знаю, що тут є укриття. Батьки спокійні, що у разі повітряної тривоги можу бути у безпеці». 

А ще цього дня чергова по місту проінспектувала  пляж у парку Сагайдак, перевірила, як упорядкована територія. 

«Пересвідчилася у чистій, прибраній території. Розміщені таблички щодо заборони купатися на пляжі, а також є QR-код про найближчі укриття. Просимо мешканців, гостей  міста з відповідальністю ставитися до власного здоров?я, не порушувати заборону купатися на пляжах», — сказала Анастасія Петренчук. 

Зі свого боку Роман Мироненко додав: «Прибираємо сміття на території парку, пляжу, стежимо за газонами, вазонами, поливаємо квіти. Це наша щоденна робота. Попри те, що купатися на пляжах заборонено, ми все одно підтримуємо чистоту!».