Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Громадська рада інформує

Як повідомив голова Громадської ради при міській раді Дніпра Геннадій Корбан, протягом доби оброблено 82 звернення. Повідомлення  від містян надходили до телеграм-чату Корбана, на пошту та на гарячу лінію Штабу взаємодопомоги.

Всі міські служби на чолі з Борисом Філатовим роблять все можливе, аби оперативно та якісно вирішувати проблеми містян. Посилена увага і постійний контроль міської влади забезпечують ефективну і швидку реакцію на отриману інформацію та продуктивне вирішення всіх питань з якими звертаються дніпряни.

Головне за день.

У Дніпрі прочистять дренажні канави трамвайного маршруту №9. Дніпряни стурбовані підтопленням трамвайних колій дощовою водою: «Просимо почистити стічні канави маршрутом трамвая номер 9 на ділянці від зупинки Машинобудівного технікуму до школи №43, вони завалені сміттям і все в чагарниках, через це після сильного дощу відбувається підтоплення рейок на цій ділянці маршруту і трамвай не ходить», - пише дніпрянка Людмила.

Зливова мережа обстежена фахівцями з гідроспоруд КП «УРЕА». Обсяг робіт дуже великий, орієнтовно прочищення завершать до 1 вересня.

Також йде чищення інших гідроспоруд міста: «По вул. Басейній прочистили зливову канаву, розширили річище стоку води, прибрали сміття! Величезна подяка від мешканців Басейної за оперативну роботу бригаді та особисто Геннадію Олеговичу!», - пише дніпрянка Ганна.

На алеї 12 кварталу замінять плитку: «Алея, на якій стоїть Герб України, де відпочивають люди, матусі гуляють із дітлахами, на 12 кварталі по вул. Інженерна від пам'ятника Кротова до вул. Козака Мамая знаходиться в жалюгідному стані, а саме плитка майже відсутня. Так все гарно зверху, каштани підрізали, дитячий майданчик зробили, траву посіяли і косять її, але плитка — це жахливо. Зараз війна і просити про таке начебто соромно, але, можливо, нас почують і поміняють це злощасне покриття», - пише дніпрянка Наталія. Повідомляємо, що плитку на алеї на вулиці Інженерна замінять.

Світло у всі двори!

- вул. Алана Шепарда, 13-А. У цьому дворі, за яким з любов'ю доглядають жителі, замінили 5 електроопор: «Шановний Геннадію Олеговичу і вся ваша команда! Вкотре хочу висловити Вам велику подяку за допомогу у вирішенні питання про заміну опор зовнішнього вуличного освітлення на вулиці А. Шепарда (колишня Суворова), 13-А. Люди задоволені та охоче відзначають впевненість у позитивному результаті при зверненні до Вас. Разом ми сила!», - пише дніпрянин Олег;

- просп. Гагаріна, 63: відновлено вуличне освітлення, яке не працювало після обрізки дерев. Замінено 3 лампи: «Дякую КП Міськсвітло за відремонтований ліхтар біля фонтану у сквері парку ж/м Західний! Дуже оперативно!», - пише мешканець Західного;

- «Геннадію Олеговичу, величезне вам дякую за світло на футбольному полі, Покровський, 3 і 4, і «Міськсвітлу» дякую за турботу про людей, чітко і дуже швидко», - пише дніпрянин Вадим.

Безпечний Дніпро 

Полагодили світлофор на просп. Гагаріна (https://t.me/korbanofficial/1853), про несправність якого повідомили городяни. За роботи дякуємо КП «Транспортна інфраструктура міста». 

Чистий Дніпро

У дворі по вул. Воскресенській, 21, 21-А (https://t.me/korbanofficial/1852) знесли аварійну прибудову, біля якої накопичувалося сміття. Про це вже давно просили мешканці. За роботи дякуємо КП «Благоустрій».

Вода:

- вул. Кондукторська, ж/м Північний: «стоїть огорожа, чи проводяться роботи?». Це огородження КП «Коменергосервіс», роботи завершать та покриття відновлять до кінця червня; 

- пров. Фіалковий: доступ до ділянки водопроводу, яка потребує ремонту, перекрита приватним фундаментальним парканом. Наразі КП «Дніпроводоканал» вивчає питання можливості та способу заміни ділянки водопроводу.

Тепло: 

- вул. Новоорловська, 13: «після заміни труб засипали ями, а плитку біля під'їзду відновлять?» До кінця червня маємо відновити, як було. Працюватиме КП «Теплоенерго»; 

- вул. Решетилівська, 33: проіржавіли відразу кілька опор теплотраси. КП «Теплоенерго» відновить усі опори.

Вуличне освітлення:

- Донецьке Шосе, 131: теж хотілося б мати світло на дитячому майданчику;

- пров. від Саперної до Василя Каразіна під стіною хлібозаводу: коли темно, страшно ходити, у вузькому провулку є стовпи, але немає освітлення. Сьогодні, 16 червня, КП «Міськсвітло» обстежує ділянки за цими адресами. За результатами обстеження визначать можливість встановлення вуличного освітлення, матеріали та строки робіт.

Скошування трави:

- вул. Савкіна, 2: скосити траву на ділянці біля будинку. Ця ділянка – не прибудинкова територія. До інспекції з питань благоустрою направлено звернення: зобов'язати відповідальних за ділянку скосити траву.

Аварійні дерева:

- вул. Бажова, 34: чи викорчують усі пні? Відповідь: їх почали викорчувати в четвер; 

- вул. Велика Діївська, 56: коли закінчать обрізання сухих гілок? Гілки обріжуть до 30 червня; 

- вул. Вознюка, 5-Б: коли зпилять дві тополі? Від дощу вони розпадаються. Два дерева видалять до 30 червня;

- вул. Дарницька, 4: тополя підриває фундамент будинку та росте на комунікаціях: транзитна труба холодної води, каналізація. Тополя була омолоджена і видаленню не підлягає. Якщо дерево підриває комунікації, для його видалення потрібно надати до «Міськзеленбуду» акти від служб, чиї комунікації воно підриває;

- вул. Махно, 1: коли обріжуть сухі гілки? Їх обріжуть до 30 червня;

- вул. Робоча, 97: великі гілки у дворі падають під час дощу. У червні дерева обстежать. У день обстеження з Вами зв'яжуться, за підсумками обстеження буде складено  дефектний акт та визначено терміни робіт;

- Сергія Нігояна, 33: видалити дерева біля покинутої будівлі. У четвер комісія обстежила зелені насадження біля житлового будинку №31. На закриту територію будинку №33 не потрапили. Але цього року цей будинок планують відремонтувати, при цьому наведуть лад і на його території. За всіма адресами працюватимуть бригади КП «Міськзеленбуд».

Містяни дякують: 

? «Вул. В. Вернадського, 19/21. Велике дякую за роботу нашим майстрам сантехнікам Денису, В'ячеславу, зварювальникам Георгію та тим, чиї імена не знаю. Дуже швидко, акуратно, надійно. Дякую вам!», - пише дніпрянка Олена.

?  «Набережна Перемоги, 60. Сухе дерево прибрали. Дуже акуратно, всі прибрали за собою», – пише дніпрянка Любов.

 ? «Нас почули! Добре, що з'явився реальний зв'язок між суспільством та владою!», - пише мешканець бульвару Слави, де лагодять плитку пішохідної частини.

 ? «Дякую ТЧК за допомогу! Вчора спеціалістами Департаменту благоустрою проведено обстеження дерев та кущів. Визначено обсяги робіт. Чекаємо на виконання!», - пише мешканець вулиці Зелена.

Заявки щодо комунальних проблем можна залишати за номерами Штабу взаємодопомоги Громадської ради (з понеділка по п’ятницю з 9 до 17 години):

(095) 816-39-11

(093) 261-32-25

(063) 402-79-56

(063) 681-61-82

(068) 638-28-48

Телеграм-канал голови Громадської ради Геннадія Корбана приймає заявки цілодобово. Залишити їх можна у коментарях: https://t.me/korbanofficial/