Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Поліпшують фізичний та емоційний стани: в УТВ розширюють спортивний напрям

В Університеті третього віку відкрили новий спортивний напрям – оздоровча руханка з елементами дихальної гімнастики. Її розробила тренерка з оздоровчої гімнастики УТВ Юлія Небогатова на основі власного досвіду. Вона поєднала дихальну гімнастику цигун та вправи на розтяжку. 

«Ми таким чином покращуємо загальний стан здоров?я представників елегантного віку, розвиваємо їм координацію, дихання. Таке заняття допомагає розширити об’єм легень, покращити серцево-судинну систему та стан м’язів», – зазначила Юлія Небогатова. 

Про користь цієї гімнастики для свого здоров?я розповідає учасниця Університету третього віку пані Алла: «На ці заняття я ходжу з першого дня, як тільки їх впровадили, і дуже ними задоволена. Вони цікаві, бо на кожному ми дізнаємось щось нове та збагачуємо свій досвід. Загалом після кожного заняття почуваю себе дуже добре протягом всього дня». 

Її одногрупниця пані Тетяна додає, що отримує від занять дуже багато позитивної енергії та емоцій: «Помічаю, що відчуваю себе краще, менше реагую на стрес, вчусь правильно контролювати емоції. Та й тренерка Юлія чудова, все нам доступно викладає».  

Загалом до таких занять долучилось понад 45 учасників Університету третього віку. 

«Ще на початку розвитку нашого проєкту у нас були основні спортивні напрями: китайська гімнастика з ракеткою, скандинавська ходьба та оздоровча гімнастика. З урахуванням побажань учасників ми маємо розширення таких напрямів, як, наприклад, оздоровча гімнастика. Вона має кілька специфікацій: заняття з елементами дихальної гімнастики, східних танців, бачати чи зумби. Такі заняття вкрай важливі для такої вікової категорії, адже завдяки їм можна підтримувати здоров’я та зменшити реакцію на стрес. Сьогодні до оздоровчої руханки з елементами дихальної гімнастики долучилось 45 представників елегантного віку. Загалом всі напрями оздоровчої гімнастики відвідує 250 людей», – зазначила головна спеціалістка управління з питань розвитку соціального захисту населення департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики ДМР Вікторія Дерець.

Долучитись до занять із оздоровчої гімнастики з дихальними елементами ще можна. Для цього потрібно стати частиною проєкту «Університет третього віку». Усі деталі можна дізнатись за телефонами: 093 134 46 69, 068 753 71 71, 099 607 56 97.