Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Дніпро піклується про підприємців і релокований бізнес: у місті допомагають вирішити питання ведення власної справи

У Дніпрі для підприємців провели бізнес-конференцію щодо сучасних фінансових продуктів. Зацікавилися  і представники релокованого бізнесу. Захід організували  в рамках муніципальної комплексної програми розвитку малого і середнього підприємництва міста на 2023-2027 роки, аби сприяти відновленню та активізації підприємницької діяльності. 

Досвідчені спікери від фінансових установ, міжнародних організацій з фінансової підтримки бізнесу, бізнес-експертів розповіли учасникам важливу і корисну інформацію. Серед іншого і про програму «Доступні кредити 5-7-9 %», різні гранти підтримки малого та середнього бізнесу, як вдало скласти бізнес-план та подати заявку на отримання гранту, про кроки для зменшення правових бізнес-ризиків, пошуку персоналу тощо.

«Сподіваюся, що отримані цінні знання підприємці застосують у своїй роботі. А загалом подібні заходи намагаємося проводити якомога частіше, аби допомагати підприємцям, зокрема й релокованому до нашого міста бізнесу, взаємодіяти з податковими, контролюючими органами, а також в інших питаннях, які їх хвилюють. А ще важливе на сьогодні  питання для підприємців — це можливість отримання різних грантів, яких достатньо багато, а особливо, коли створюються нові робочі місця. Головне — правильно підготувати відповідний проєкт-презентацію. Власне, спікери сьогодні і розповіли, як це зробити», — підкреслив директор департаменту правового забезпечення Дніпровської міської ради Артем Павлов. 

Учасниця конференції Юлія Носенко, яка є засновницею консалтингової компанії та освітнього центру для бухгалтерів і фінансистів, розповідає: «Дізналася про захід із соцмереж і прийшла сюди разом із колегами. Цікаво було дізнатися про нові фінансові інструменти, як держава сьогодні допомагає підприємцям тощо. Ми також збираємося подати заявку на грант, тож було дуже корисно заслухати з цього приводу юриста, колег-фінансистів. Загалом вдячні організаторам за таку чудову конференцію».