Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Громадська рада інформує

Як повідомив голова Громадської ради при міській раді Дніпра Геннадій Корбан, протягом доби оброблено 51 звернення дніпрян. Повідомлення  від містян надходили до телеграм-чату Корбана, на пошту та гарячу лінію Штабу Взаємодопомоги. 

До якнайшвидшого вирішення всіх питань, з якими звертаються дніпряни, залучені усі служби мерії Дніпра на чолі з міським головою Борисом Філатовим. Посилена увага і постійний контроль міської влади забезпечують ефективну і швидку реакцію на повідомлення дніпрян.

Головне за день. Безпечний Дніпро:

На вулиці Старочумацькій встановлять асфальтобетонний бар'єр. «Під час дощу з боку лікарні № 6 від вул. Батумська до вул. Старочумацька, 11 тече річка, яка вимиває ґрунт біля будинку. Вода стоїть протягом кількох днів після дощу», - пише дніпрянка Ірина.

Для захисту від води вздовж дороги встановлять асфальтобетонний бар'єр.

Світло у всі двори!

Дніпряни діляться фотографіями робіт. Вул. Любарського, 114, 116-А, 116, стовпи вже встановили, проводку роблять. За роботи дякуємо КП «Міськсвітло».

Вода:

- вул. Ладозька, 5: у Вас потрібно змінювати введення та мережі холодної води в одній із квартир. Це визначено завдяки обстеженню КП «Жилсервіс-5». Ваші мережі перебувають на балансі Придніпровської залізниці. Щоб зробити роботи в будинку, водопостачання на будинок потрібно перекрити. Зробити це може лише залізниця. «Жилсервіс-5» вже подав заявку на перекриття мереж.

Щойно служби залізниці перекриють засув на своїй мережі, міська аварійна служба зможе виконати ремонтні роботи. Щоб зобов'язати залізницю виконати свої обов'язки, до Лівобережної адміністрації було направлено звернення.

Благоустрій:

- вул. Робоча, 162-164: перенести кордон встановлення огорожі двору. Звернення передано до КП «Управління контролю за благоустроєм міста»: вжити заходів щодо благоустрою ділянки;

- Покровський, 5-Т: після прокладання кабелю ДТЕК просів ґрунт;

- вул. Степова та Мінеральна: відновити дорогу після робіт ДТЕК. Звернення передано до КП «Управління контролю за благоустроєм міста»: зобов'язати підприємство, яке проводило роботи, відновити благоустрій території;

- вул. Шодуарівська, 7: звалище бордюрів лежить четвертий рік. Звернення передано до КП «Управління контролю за благоустроєм міста»: знайти підприємство, яке проводило роботи, та зобов'язати його прибрати бордюри.

Транспортна інфраструктура:

- автовокзал. «Підкажіть, будь ласка, чи можна якось допомогти у проблемі з автовокзалом Дніпра. Дуже часто доводиться замовляти квитки через інтернет, де не вказується номер платформи, з якої відходить автобус. На табло, яке висить, інформації також немає, лише платна довідка», - пише дніпрянка Ірина.

Звертаємось до тих, від кого це залежить: будь ласка, розмістіть номери платформ відправлення у відкритому доступі. Це частина розкладу руху автобусів. Дякую.

Аварійні дерева:

- вул. Холодильна: нарізали гілки та не прибрали. Звернення передано до КП «Управління контролю за благоустроєм міста»: знайти підприємство, яке проводило роботи, та зобов'язати його прибрати гілки.

Дороги, тротуари, двори:

- «просп. Богдана Хмельницького, 4-Г, заїзд у двір з проспекту Пилипа Орлика, дорога вздовж будинку: одні суцільні ями, неможливо ходити та їздити, тим паче дітям, у дощ калюжі по коліно», - пише дніпрянка Олена. Двір включено до плану ремонту доріг. Відремонтують до кінця року;

- вул. Івана Мазепи, 37: «Будинок підкидає, як від вибухів. Причина тому – дірки в асфальті на проїжджій частині. Великовантажні автомобілі руйнують усю проїжджу частину. Допоможіть, будь ласка, в ремонті дороги», - пише дніпрянка Міла. Біля будинку усунуть критичну ямковість;

- вул. Радищева: «Будь ласка, відремонтуйте дорогу! Ями вже по 30 сантиметрів, неможливо нормально їздити», - пише мешканець вулиці. По вул. Радищева усунуть аварійну ямковість. Зроблять до кінця червня.

Дніпряни дякують:

«Велика подяка від мешканців будинку на вул. Новоорловська, 22-А! Після нашої заявки у квітні дерева обстежила комісія, а минулого тижня аварійні дерева було видалено! Ще раз дуже ДЯКУЄМО вам!», - пише дніпрянка Ната.

«Добрий вечір. Величезна подяка від усього будинку, Вам та Вашій команді, за налагоджений зв'язок від Київстар на вулиці Орловській, 34», - пише дніпрянка Юлія.

«Дякую за оперативність. Учора подали заявку, сьогодні вже зрубали дерево. Радистів, 10», - пише дніпрянка Вікторія.

«Просп. Поля, 78. Хочу висловити Вам величезну подяку за усунення проблеми з пристроєм на електролічильнику. Замінили дуже оперативно та якісно, з наступним тестуванням під навантаженням підключеного електроприладу – праски (до цього я не могла нею користуватися). Для мене це не лише добросердечний відгук на вирішення моєї проблеми, а й збереження життя та здоров'я, а також захист від загоряння моєї квартири та сусідніх. Ще раз висловлюю Вам мою вдячність за душевний спокій, і запобігання займання – збереження життя, здоров'я, майна», - пише дніпрянка Анжела.

«Геннадію Олеговичу! Зверталася щодо додаткових лавок у метро на станцію Покровська. Сьогодні в чергову тривогу, спустившись у метро, була дуже здивована. Додаткові лави вже на місці! Захоплена оперативністю реагування! Дуже Вам дякую від імені мешканців ж/м Покровський», - пише дніпрянка Олена.

«Просп. Петра Калнишевського, 59: гілку, що впала, вже прибрали. Дякуємо за оперативність!» - пише дніпрянка Наталія.

Заявки щодо комунальних проблем можна залишати за номерами Штабу взаємодопомоги Громадської ради (з понеділка по п’ятницю з 9 до 17 години):

(095) 816-39-11

(093) 261-32-25

(063) 402-79-56

(063) 681-61-82

(068) 638-28-48

Телеграм-канал голови Громадської ради Геннадія Корбана приймає заявки цілодобово. Залишити їх можна у коментарях: https://t.me/korbanofficial/