Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Оновлення дорожнього покриття по вул. Гаванській та перевірка укриття: інспекція чергового по місту

У Дніпрі продовжують прощатись з аварійною «ямковістю» на дорогах міста. Наразі активна фаза робіт триває на вул. Гаванській. Там комунальники ремонтують ділянку дороги у 2 км. 

«Наразі комунальники замінюють зруйнований верхній шар асфальтобетонного покриття на ділянці від залізничного переїзду і до переправи. Орієнтовна вартість робіт складає 20 млн грн. Загалом тут за останні роки через великовантажний транспорт асфальтобетон зруйнувався, тож взимку дорожнім службам доводилось холодним асфальтом пломбувати ями. Наразі погода нам дозволяє виконати повноцінний ремонт», - зазначив заступник директора департаменту благоустрою та інфраструктури Олексій Самілик, який 11 червня є черговим по місту.

Зі свого боку, начальник управління інфраструктури департаменту благоустрою та інфраструктури ДМР Дмитро Коробов додав: «Роботи за цією адресою ми розпочали на початку цього місяця і на сьогодні вже виконали 20%. Плануємо завершити ремонт до кінця місяця. Також додам, що за цією адресою ми виконуємо роботи у рамках програми «Місто без окраїн», подібні роботи вже провели в Амур-Нижньодніпровському районі та в Індустріальному». 

Загалом, після паузи майже в рік комунальники активно оновлюють міські автошляхи, бо у 2022 році через дію постанови Кабінету Міністрів №590 вони не могли ремонтувати дороги міста, адже цей вид робіт не фінансувався. Але в грудні 2022 року Уряд вніс зміни до цієї постанови. Тож, за дорученням міського голови Дніпра Бориса Філатова, комунальники одразу приступили до ремонту автошляхів. З міського бюджету на поточний ремонт покриття вулично-шляхової мережі міста виділили 635 млн грн, роботи планується виконати на площі близько 425 тис. кв.м.  Загалом з початку року вже відновлено понад 250 тис. кв. м зруйнованого асфальтобетонного покриття.

Також черговий по місту перевірив стан захисного бетонного укриття по вул. 20-річчя Перемоги, 51. Воно розраховане на 20 людей, має лави, урни для сміття та біотуалет поруч. Крім цього, комунальники Дніпра щоденно прибирають його. 

«Приміщення укриття як цього, так і інших захисних бетонних укриттів по місту, прибирається щоденно. Також комунальники обробляють поверхню задля знищення неприємних запахів. Щодо біотуалету, то він миється через день, а двічі на тиждень ми проводимо дезінфекцію», - зазначила головна спеціалістка відділу комунального господарства управління з благоустрою міста департаменту благоустрою та інфраструктури ДМР Лілія Янковська. 

Зі свого боку, Олексій Самілик також додав: «Такі укриття ми почали встановлювати за дорученням міського голови Бориса Філатова у 2022 році. Модульні захисні споруди монтували біля зупинок громадського транспорту та у місцях великого скупчення людей. Торік у Дніпрі встановили 36 укриттів різних типів, у 2023 – ще 22. Загалом у різних районах міста встановлено 58 модульних захисних споруд. Вони розміщені біля зупинок громадського транспорту та у місцях великого скупчення людей. Зокрема, у модульному укритті по вул. 20-річчя Перемоги, 51 я перевірив, як його прибирають, та у якому воно стані. Хочу зазначити, що комунальники роботу свою виконують сумлінно, укриття чисте. Але я вкотре звертаюсь до містян з проханням, аби вони не утворювали в середині укриття смітники. Тут є урни і сміття можна викинути в неї».