Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Лікарі Дніпра нагадали про важливість вакцинації проти дифтерії та правця

Захист від інфекції: у Дніпрі лікарі нагадали, які щеплення мають робити дорослі. Зокрема, проти дифтерії та правця. 56-річний лікар Валерій сьогодні вчергове вакцинувався: «Таке щеплення здатне зберегти ваше здоров?я, бо інфекція може бути де завгодно, наприклад, якщо ви випадково наступите на іржавий гвіздок або просто підете купатись на річку. Тож ми, лікарі, завжди наголошуємо на тому, що ігнорувати вакцинацію не треба».

Згідно з календарем профілактичних щеплень вакцинуватись проти дифтерії та правця потрібно з 26 років і кожні наступні 10 років. 

«Щодо підготовки до щеплення, то загалом її немає, але дорослі мають пам?ятати, що вакцинацію вони можуть робити, якщо не хворі на ГРВІ, грип тощо. Також якщо у вас немає алергії на компоненти цієї вакцини. Все це ви можете дізнатися у свого сімейного лікаря, а також записатись через нього на вакцинацію. Для цього у наших міських закладах, а також і в інших державних установах, створені всі умови для вакцинації населення від небезпечних хвороб. Щеплення безкоштовні», – зазначила сімейна лікарка Маргарита.