Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Черговий по місту перевірив виконання доручення мера щодо укриття у школі та відновлення будинку, який постраждав від ракетного обстрілу

Ліквідовувати пошкодження, комплексно ремонтуючи багатоквартирні будинки, які постраждали від ворожих ракетних обстрілів. Таке доручення профільним департаментам мерії дав міський голова Борис Філатов. Дев?ятого червня директор департаменту житлового господарства Дніпровської міської ради Владислав Грицай, який цього дня є черговим по місту, перевірив виконання доручення мера, відвідавши будинок № 29 на просп. Дмитра Яворницького. 

Під час ракетного обстрілу частина збитої ракети впала на житловий будинок, внаслідок чого було пошкоджено покрівлю, систему опалення на горищі та перекриття між поверхами з подальшою руйнацією двох квартир. Оперативно виконано експертизу, проєкт щодо ремонтних робіт. Вони втілюються у декілька етапів. Спершу відремонтовано  міжповерхові перекриття. 

«Дерев’яні балки замінено на металеві швелери і виконано перекриття підлоги. Нині ж розпочався другий етап робіт — замінюють стару шиферну пошкоджену покрівлю на нову з профільованого листа. Йдеться про площу у понад 320 квадратних метрів. Також замінять тримальні конструкції (балки), обрешітку, улаштують гідробар’єр і нову водостічну систему.

А після цього розпочнуться ремонтні роботи системи опалення», — зазначив Владислав Грицай. 

Водночас бригадир підрядної організації, яка виконує ремонт покрівлі, Олександр Глащенко розповідає: «Працює бригада з п?яти робітників. Плануємо завершити менш ніж за тиждень». 

Також під час інспекційного об?їзду черговий по місту перевірив стан укриття у навчально-виховному комплексі (вул. Троїцька, 1).  

«Перевірив виконання доручення мера щодо облаштування тимчасових укриттів у місті. У цій школі укриття має акт від ДСНС. Приміщення обладнане усім необхідним: питною, технічною водою, санвузлами, аптечкою, протипожежними засобами. Є вентиляція, освітлення, вайфай тощо», — підсумував Владислав Грицай. 

Цього дня Валентина Щербина є черговою згаданого укриття, вона зазначає: «Є алгоритм дій, який застосовуємо. Школа відкрита цілодобово. Будь-хто може прийти до укриття під час повітряної тривоги, аби бути у безпеці». 

Місцева мешканка Людмила Бєляєва проживає неподалік від школи. 

«Знаємо, що тут є цілком обладнане укриття. Це дуже добре, що є можливість прийти сюди, пересидіти тривогу і почуватися у безпеці», — підкреслила жінка.