Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Два новеньких ліфти: у Дніпрі продовжують ремонтувати будинки ОСББ/ЖБК за програмою співфінансування

У Дніпрі продовжують виконувати ремонти у будинках ОСББ та ЖБК за муніципальною програмою співфінансування, яку розробили за дорученням міського голови Бориса Філатова. На участь цього року подано 533 заявки від будинків ОСББ/ЖБК. Найбільш актуальними стали аварійні роботи щодо сантехніки, електрики, ліфтового обладнання, покрівлі. Так, у двох багатоповерхівках ЖБК за адресою: бульвар Слави, 13,15 вже капітально відремонтували ліфти. 

«У цьому ЖБК два будинки. Вони подавали заявки на капітальний ремонт ліфтового обладнання. Йдеться про заміну кабіни, станції управління, мотора, лебідки, комплектуючих. Словом, вийшли цілком новенькі ліфти. Вартість кожного зробленого підйомника – близько 900 тис. грн. Сума достатньо велика. Як відомо, за програмою співфінансування відсоток для об’єднань зменшено до 10. Тобто, 90  % від вартості робіт сплачує міський бюджет. Такий порядок цифр стосується лише капітальних ремонтів ліфтів. Усі інші роботи за програмою співфінансування проводяться як і раніше — 25% сплачують мешканці об?єднання, решту 75% — міська рада. Перед виконанням ремонтних робіт на кожну локацію виїжджає дефектувальник, визначає кошторис робіт, чи правильно були визначені ті чи інші види робіт тощо», — розповів начальник відділу з організаційної роботи департаменту з питань самоорганізації населення ДМР Владислав Макарець.

Електромеханік підрядної організації, яка виконувала ремонт ліфтів, Кирило Алексеєнко зазначив: «Новий ліфт максимально тихо працює, тобто двигун практично не чутно. Окрім вже згаданого, тут зробили ще й нову проводку». 

Мешканка цього будинку Лідія Захарівна радіє відремонтованому підйомнику і додає: «Раніше часто траплялося, що ліфт не працював, доводилося пішки ходити. А тепер — зовсім інша справа. Маємо цілком новенький підйомник. Роботу старого було чутно добре мені у кухні. А зараз ліфт працює безшумно. Вдячні, що нам зробили ліфт».