Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Взаємодія з роботодавцями щодо працевлаштування вимушених переселенців та перевірка укриття: інспекція чергового по місту

Співпраця з роботодавцями Дніпра щодо працевлаштування вимушених переселенців та забезпечення їхніх соціальних гарантій – одне з ключових завдань міського голови Бориса Філатова. Для цього Дніпро коштом міжнародних партнерів опікується перенавчанням вимушених переселенців, а потім взаємодіє з роботодавцями.

Співпраця триває, зокрема, з мережею супермаркетів «Varus», з представниками якої сьогодні зустрівся черговий по місту – секретар Дніпровської міської ради Олександр Санжара.

З початку повномасштабного вторгнення у цій мережі більшість співробітників виїхала за кордон або вступила до лав ЗСУ, тож їм гостро були необхідні кадри. Загалом лише у Дніпрі «Varus» працевлаштував 470 ВПО. Для цього наше місто допомогло перенавчити переселенців на такі професії, як кухар, продавець, касир, кондитер, а віднедавна ще й піцейола.

«Ми розуміємо, що на сьогодні Дніпро є найбільшим хабом для внутрішньо переміщених осіб. У нас з 2014 року було 30 тисяч, а станом на сьогодні, з початку повномасштабного вторгнення рф до України, у Дніпрі офіційно зареєстровано 178 847 ВПО. Звичайно, що більшість з них шукає роботу в нашому місті, й інспекція з питань праці та зайнятості населення активно працює з усіма роботодавцями, також опікується перенавчанням ВПО. Сьогодні ми завітали до офісу «Varus» – це один із великих роботодавців. Крім працевлаштування, вони частково оплачують співробітникам житло, надають гуманітарну допомогу, також можливість працювати недалеко від свого дому. Тобто це одна із компаній-лідерів, яка забезпечила роботою найбільшу кількість ВПО, по Україні ця цифра понад 700 працевлаштованих вимушених переселенців», – зазначив секретар міської ради Дніпра Олександр Санжара.

Він також перевірив стан укриття у КЗО «НВК № 120» ДМР за адресою: вул. Академіка Янгеля, 2. Такі перевірки всіх укриттів у Дніпрі влаштували за дорученням міського голови Бориса Філатова. Зокрема, чергові по місту звертають увагу на те, щоб приміщення було доступне для людей у будь-який час, а також було у належному стані.

Укриття у НВК № 120 розраховане на 60 осіб. Тут є запаси питної води, облаштовані місця для сидіння, у наявності аптечка та вогнегасники. Також у приміщенні є термінал Starlink. Укриття має санвузол, санітарну кімнату, системи водопроводу та каналізації.

«Це укриття обладнано за всіма нормами, має кілька виходів. Воно відчинене цілодобово. У приміщенні також є кімната для відвідувачів з дітьми та окремий куточок для чотирилапих улюбленців», – додав Олександр Санжара.