Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпрі збільшилась кількість порушень щодо зупинки, стоянки та паркування транспортних засобів

У Дніпрі за травень 2023 року було зафіксовано 20 748 порушень правил дорожнього руху щодо зупинки, стоянки транспортних засобів та паркування. У порівнянні з квітнем кількість порушень збільшилась майже на 2 тисячі (у квітні – 18 968 штрафів).

«Це пов’язано з тим, що з травня інспектори посилено контролюють дотримання правил паркування у дворах будинків. Часто машини на прибудинкових територіях паркують із порушеннями: на пішохідних доріжках, тротуарах, клумбах, дитячих майданчиках, газонах. Повідомити про це можна на гарячу лінію інспекції: 068-578-04-37», — прокоментувала під час брифінгу 6 червня начальниця відділу організаційно-аналітичної роботи, інформаційних технологій та забезпечення діяльності інспекції з питань контролю за паркуванням міської ради Світлана Макарова. 

Вона також додала: «За травень до бюджету міста від сплати штрафів за паркування надійшло 5 млн 780 тис. 205 грн». 

За травень у місті за злісні порушення правил паркування на спеціальні майданчики було евакуйовано 613 транспортних засобів. 

«Також за минулий місяць наше підприємство опрацювало 44 звернення громадян щодо облаштування паркувальних майданчиків, перевірки законності ведення діяльності на майданчиках для паркування, демонтажу незаконно встановлених пристроїв. У ході опрацювання було виписано 41 припис щодо усунення порушень та демонтовано 13 незаконно встановлених технічних пристроїв. Йдеться про різні обмежувачі руху, замки, стовпчики. А ще упорядкували посадкові майданчики п?яти  зупинкових комплексів на Запорізькому шосе, вул. Титова та просп. Богдана Хмельницького. Також на 6 зупинках громадського транспорту по Донецькому шосе, вул. Набережна Перемоги, Набережна Заводська, Каверіна та просп. Дмитра Яворницького замінили скло після актів вандалізму», – зазначив заступник директора комунального підприємства «Транспортна інфраструктура міста» Віталій Шаповалов. 

Він також додав: «Нині тривають роботи з відновлення антипаркувальних стовпчиків, пошкоджених під час ДТП на трьох зупинкових комплексах: по вул. Робочій, Набережній Перемоги та просп. Дмитра Яворницького». 

Повідомити про пошкоджену зупинку, яку необхідно відремонтувати, можна на Єдину гарячу лінію міської ради за телефонами: (056) 732-12-12, (095) 732-12-12, (096) 732-12-12, (073) 732-12-12.