Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Медики Дніпра вже другу добу рятують постраждалих від ракетного удару по Підгородному

Медики Дніпра другу добу невпинно рятують постраждалих від ракетного удару по Підгородному. Усім пацієнтам вони надають невідкладну допомогу та роблять все, аби врятувати їхні життя.

Зокрема, у день трагедії до одного із медичних закладів нашого міста було доставлено 17 постраждалих. Для їхнього порятунку було залучено бригади у складі невропатологів, травматологів та хірургів. Кожного хворого оглядали у приймальному та травматологічному пунктах і вже далі оперативно вирішували питання щодо ушпиталення.

«Трьох постраждалих ми одразу направили до інших медзакладів: хлопчиків 15 та 7 років – до дитячої лікарні, а жінку з пошкодженням головного мозку – до однієї з обласних лікарень. З чотирнадцяти пацієнтів шістьох шпиталізували, іншим надається допомога амбулаторно», – зазначив лікар одного із медичних закладів Дніпра Ігор Валерійович.

За словами лікарів, з шістьох ушпиталених найважча – пані Наталя, у якої через ракетний удар російських терористів загинула донька. У жінки тяжка травма черепа, забій головного мозку, забій та переломи хребта та ребер, травма черевної порожнини з пошкодженням селезінки. Медики Дніпра одразу виконали оперативне втручання з видаленням селезінки. Наразі Наталя у реанімаційному відділенні, де про неї цілодобово піклуються лікарі. До її лікування залучили торакальних хірургів, нейрохірургів, невропатологів та хірургів.

«Жінка дійсно у важкому стані і наразі існує загроза життю. Але ми докладаємо всіх зусиль, аби їй нічого не загрожувало. Щодо інших п’ятьох хворих, то усім їм ми цілодобово надаємо допомогу в нашому медичному закладі. Вони розподілені між травматологічним та хірургічним відділеннями. У травматологічному відділені перебувають дві жінки, які зазнали множинних поранень кінцівок. Їм обробили рани. Наразі вони отримують повний комплекс лікування: це перев?язки, знеболювальне тощо. Вони будуть доліковані та відправлені на амбулаторне лікування. У хірургічному відділені залишились два хлопці з черепно-мозковою травмою та забоями грудної клітини. А також жінка, сина якої ми відправили до обласної дитячої лікарні. Але ми гадаємо, що з нею все буде добре, і сім?я найближчим часом возз'єднається. Щодо потреб, то їх немає, наша лікарня повністю всім забезпечена», – додав Ігор Валерійович.