Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Дніпро піклується про абітурієнтів, влаштувавши для них масштабний освітній проєкт «Dnipro education city»

У Дніпрі відбувся масштабний освітній фестиваль професій «Dnipro education city». Його за дорученням міського голови Дніпра Бориса Філатова створили у 2021 році, аби абітурієнти, які ще не визначились з майбутньою професією, мали змогу ознайомитись зі спеціальностями, які пропонують заклади вищої освіти. У 2021 році на ньому було представлено 15 вищих навчальних закладів. У 2022 році через повномасштабне вторгнення рф до України фестиваль не проводили, проте, для абітурієнтів на телеканалі «ДНІПРОTV» презентували ефіри з десятьма ректорами вишів нашого міста.

У цьому ж році на одній локації для абітурієнтів влаштували зустрічі з 45 закладами передвищої, вищої та професійної освіти міста Дніпра.

«В цьому році ми залучили всі заклади освіти міста, в тому числі і релоковані. І ми побачили дуже велику зацікавленість наших абітурієнтів. Тут на фестивалі вони мали можливість поспілкуватись з представниками будь-якого навчального закладу, отримати повну інформацію про навчальні програми, спеціальності та умови вступу, щоб зробити правильний вибір для свого майбутнього», - зазначив начальник управління культури департаменту гуманітарної політики Євген Хорошилов.

Зі свого боку, заступник директора КУ «Центр професійного розвитку «Освітня траєкторія» ДМР Олег Тупиця додав: «Цей захід можна сміливо поставити на друге місце після Дня міста, бо він дуже масштабний. Сьогодні до нього залучались не лише абітурієнти, а й молодші класи. Ми запрошували на цей захід всіх, аби кожен мав можливість отримати максимально інформації про наші заклади передвищої, вищої та професійної освіти. Бо міська влада на чолі з мером Борисом Філатовим опікується тим, аби наші діти та молодь змогли отримати професійну та кваліфіковану вищу освіту. Щодо релокованих закладів освіти, то ми їм всіляко допомагаємо всім чим можемо і, звичайно, запросили їх на цей захід, бо вони, може хоч і тимчасово, але вони наша дніпровська родина».

Познайомитись з презентаціями прийшла і абітурієнтка Світлана Вітер: «Це дуже важливий та чудовий захід, бо тут на одній локації є можливість познайомитись з усіма навчальними закладами міста. Побачити їх програму, порівняти їх між собою та обрати найкращий для себе та для свого майбутнього варіант. Також важливо, що в нас була змога поспілкуватись з викладачами цих закладів освіти. Хоч я вже і визначилась з майбутньою професією, але до цього заходу мені було важко обрати вищий навчальний заклад. Тож завдяки цьому заходу я змогла це зробити».

Зі свого боку, перша проректорка Бердянського педагогічного університету Ольга Гуренко також додала: «Ми наразі базуємось у Запоріжжі, а про цей захід дізнались із соціальних мереж. І ми дуже задоволені, що місто Дніпро нас дуже радо прийняло, і ми можемо на такому масштабному заході представити свій Бердянський педагогічний університет та зацікавити молодь до вступу до нас. Сама ідея цього заходу дуже цікава, і я хочу відзначити сам формат - він новий, а головне цікавий для абітурієнтів».