Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Громадська рада інформує

Як повідомив голова Громадської ради при міській раді Дніпра Геннадій Корбан, протягом доби оброблено 60 звернень. Повідомлення  від містян надходили до телеграм-чату Корбана, на пошту та на гарячу лінію Штабу взаємодопомоги.

До якнайшвидшого вирішення всіх питань, з якими звертаються дніпряни, залучені усі служби мерії Дніпра на чолі з міським головою Борисом Філатовим. Посилена увага і постійний контроль міської влади забезпечують ефективну і швидку реакцію на отриману від жителів міста інформацію та готовність оперативно відреагувати на будь-які виклики.

Головне за день. 

Місто створює найпростіші укриття та ставить мобільні. Вже облаштувало понад 130 найпростіших укриттів лише у школах, також укриття облаштовані у молодіжних та культурних центрах тощо. Працюють укриття, що знаходяться у приміщеннях комунальних підприємств. У місті триває програма встановлення мобільних укриттів. Такі укриття згодом встановлюватимуться у дворах будинків, у яких не підходять для використання підвали.

Мер Борис Філатов планує винести на сесію міськради програму облаштування найпростіших укриттів у житлових будинках. Місто звернеться до відомств: відкрити укриття для всіх і зобов'яже приватних власників це зробити.

У Дніпрі зафіксовано скарги людей на недопуск до сховищ з боку відомчих установ

Вокзал Дніпро – Лоцманська

«Лоцманський узвіз – це вокзал, в Інтернеті в списку написано там є сховище, я прийшла дізнатися, на що працівник у касі сказала, що тільки для персоналу та працівників вокзалу», - пише переселенка Еллі.

Головне Управління ДСНС України у Дніпропетровській області

«Просто відіслали, тому що відомча організація. Вони відправили нас культурно, але далеко», – пише дніпрянка Юлія.

Безпечний Дніпро

- просп. Поля, 102. Через цей відкритий колодязь зв'язку переступали дуже довго. Укртелеком його так і не накрив, довелося попрацювати КП «Дніпроводоканал»: «Дякую! Швидко!», - пише дніпрянка Ганна.

- вул. Панікахи, 77-А. Біля колодязя просів асфальт. Провал ліквідовано. Дякуємо КП «Дніпроводоканал»; 

- «Дякую за люк вулицею Піхоти Короля», - пише дніпрянка Світлана. Там також у п’ятницю накрили.

Каналізація:

- пров. Бахчисарайський, 2: 25 травня КП «Дніпроводоканал» усунув засмічення зовнішньої мережі водовідведення, після чого КП «Жилсервіс-5» провів профілактичне прочищення каналізаційного випуску будинку.

 Колодязі:

- просп. Олександра Поля, 102: колодязь накритий. Працював КП «Дніпроводоканал»; 

- вул. Варварівська, 15 – 17: відкритий колодязь прикрито дошкою. Взято в роботу відділом гідроспоруд КП «УРЕА»; 

- парк навпроти Дафі: відкритий колодязь прикрито дверима; 

- вул. Панаса Мирного, 17: колодязь прикрито плитою. Взято в роботу відділом гідроспоруд КП «УРЕА». Сьогодні, 3 червня, колодязі обстежать та накриють;

- вул. Піхоти Короля: колодязь накрито. Працював КП «Дніпроводоканал»; 

- вул. Робоча, 87: Ваш колодязь обстежено. Він цілий, накритий кришкою, трохи занижений, але загрози пішоходам та транспорту не несе. У Вас вся дворова територія потребує комплексного ремонту, можливість такого ремонту розглянуть наступного року.

Вуличне освітлення:

- вул. Панаса Мирного, 17: фрагмент попередньої опори прибрано; 

- вул. Попудренка, 13 – 19: вуличного освітлення не було понад три роки. У Вас замінили 2 імпульсні запалювальні пристрої, 3 патрони, 4 лампи. Вуличне освітлення відновлено. Працювала бригада КП «Міськсвітло».

Скошування трави:

- Запорізьке шосе (АТБ) – вул. Панікахи, 119, кінцева зупинка маршруток ж/м Тополя-3: скосити траву, росте амброзія; 

- Чеботарьова, 28-А, 30-Б, біля котельні, навколо дитячого майданчика, з іншого боку хлібозаводу 9: скосити траву.

До інспекції з питань благоустрою направлено звернення: зобов'язати відповідальних за ділянки скосити траву.

Аварійні дерева:

- вул. Груднева, 5: у Вас видалять 3 дерева, терміни робіт будуть встановлені після підписання дефектного акту; 

- вул. Квітки Цісик, 14: у Вас видалять 2 дерева, терміни робіт будуть встановлені після підписання дефектного акту; 

- вул. Вітчизняна, 9: у Вас обріжуть гілля на 3 деревах, зроблять восени-взимку; 

- ж/м Тополя -3, будинок 23: у Вас видалять 3 дерева до 30 червня. За всіма адресами – працюватимуть бригади КП «Міськзеленбуд».

Дороги, тротуари, двори:

- просп. Олександра Поля, 92-Г біля №75 школи: після останнього дощу зірвало асфальт та залишилися величезні ями. Аварійну ямковість ліквідують цього року.

Городяни дякують: 

? «Мешканці будинку за адресою: просп. Лесі Українки, 13 висловлюють подяку Штабу взаємодопомоги та працівникам комунального підприємства за налагодження роботи дренажних зливних систем їхнього будинку», - пише мешканець проспекту.

?  «Велике Вам дякуємо за вирішення проблеми вивезення сміття на Юлії Залюбовської, 15, а саме на в'їзді машини. Наразі машина заїжджає без проблем, в'їзд відкритий. Все чисто та прибрано!», - пише дніпрянка Наталія.

?  «Шановний Геннадію Олеговичу, від імені мешканців будинку 94 на вул. Набережній Перемоги щиро дякуємо Вам за організацію виконання робіт з відведення стічних вод та врізання у зливову каналізацію. Роботи виконані точно вчасно, навіть додатково встановили люк. Дякую Вам та всім причетним», - пише дніпрянин Дмитро.

Заявки щодо комунальних проблем можна залишати за номерами Штабу взаємодопомоги Громадської ради (з понеділка по п’ятницю з 9 до 17 години):

(095) 816-39-11

(093) 261-32-25

(063) 402-79-56

(063) 681-61-82

(068) 638-28-48

Телеграм-канал голови Громадської ради Геннадія Корбана приймає заявки цілодобово. Залишити їх можна у коментарях: https://t.me/korbanofficial/