Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

«Дніпро – від скіфів до сьогодення»: у Дніпрі провели безкоштовну екскурсію до Дня захисту дітей

У Дніпрі для дітей та дорослих провели безкоштовну екскурсію  «Дніпро – від скіфів до сьогодення». Захід організували до Дня захисту дітей. Маршрут переважно пролягав парком ім. Т. Г. Шевченка. 

«До Дня захисту дітей спільно з департаментом парків та рекреації, нашими славетними гідами організували екскурсію для діток, дорослих парком ім. Шевченка. Це свого роду гарна терапія для дніпрян, а також мешканців із числа ВПО. Для свята екскурсантам презентували подарунки — брелки з логотипом Дніпра, олівці, магніти тощо», — розповіла начальниця Туристичного інформаційного центру Ольга Стасенко. 

Водночас представниця департаменту парків та рекреації міської ради Катерина Гришина зазначила: «Це вже третя за ліком екскурсія, яку проводимо спільно з нашими колегами. Мета — розказати мешканцям, гостям міста про наші парки, сквери з історичної точки зору. Приємно, що такі заходи мають шалений попит. Іще одна екскурсія запланована парком Шевченка. А далі обов?язково будуть екскурсії іншими парками». 

Учасники екскурсії пройшли від історичного музею ім. Д. І. Яворницького до Монастирського острова. Як на машині часу перенеслися від скіфських часів, крізь козацьку добу, до часів російської окупації часів Катерини ІІ.

«Екскурсія була про минуле і сьогодення, яке дуже пов?язане. Це важливо для розуміння нинішніх події. Війна почалась не торік, і не 2014-го, а майже 900 років тому. На початку екскурсії туристам сказала «пристебніть ремені, зараз буде машина часу, стрибатимемо з однієї епохи в іншу»», — сказала гід Ірина Харченко. 

Переселенка Христина Катикова родом із Краматорська, а нині мешкає з родиною у Дніпрі, теж долучилася до екскурсії: «Вважаю правильним дізнаватися, вивчати історію міста, де мешкаєш. Дуже цікаво гід презентувала інформацію. Корисною виявилася екскурсія. Дитині моїй теж було цікаво».