Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Медіа-центр зі студією звукозапису: у Дніпрі відкрили Ресурсний центр молодіжних рад Дніпра та Луганщини

У Дніпрі з?явився новий простір для молоді. У місті відкрили Ресурсний центр молодіжних рад Дніпра та Луганщини. Тут працюватиме Луганська обласна молодіжна рада та Молодіжна рада Дніпра. Приміщення обладнали за грантові кошти (50 тис. дол.). У Ресурсному центрі є сучасна техніка для журналістів, операторів, монтажерів. Молодь зможе вчитися працювати на цій техніці, готувати відео-, аудіопродукти, подкасти, проводити заходи, брати участь у тренінгах, вебінарах. 

Реалізація цієї ініціативи стала можливою за щирої підтримки американського народу, наданої через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках підтримки переміщених молодіжних рад Луганської області, що впроваджується у співпраці із громадською організацією «Світло культури».

«Відкриття цього центру відбулося скоріше в робочому, аніж урочистому режимі. Записали вже перше інтерв’ю із секретарем міськради Олександром Санжарою. Паралельно ще в одній кімнаті проводиться захід. Тому тут одразу поринули в робочу атмосферу. Особливість цього простору у тому, що він є медіа-центром, який оснащений відповідним обладнанням, камерами, гаджетами тощо. Тут є студія звукозапису, для записування інтерв’ю. Є фахівці, які вміють працювати з такою технікою. Серед них як представники Молодіжного центру Дніпра, так і молодь, яка хоче цього навчатися. Головне те, що цей центр створений зокрема й для того, аби «достукатися» до молоді на поки що окупованих територіях. І це буде робити зокрема й молодь Луганщини, яка нині в Дніпрі, а колись навчалася зі своїми однолітками в одних школах. Пояснюватимуть, чому ми всі за Україну, і що невдовзі наша держава поверне усі свої території. Тож чекаємо на такі медійні продукти», — розповіла директорка департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання міської ради Дар’я Біла. 

Водночас директорка Луганського обласного центру підтримки молодіжних ініціатив, голова Луганської обласної молодіжної ради Ганна Рясна зазначила: «Дуже вдячні всім організаторам, департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання міськради, що в нас тепер є шматочок такого чудового простору. Після повномасштабного вторгнення завдяки силі молодіжної політики Дніпра молодь Луганщини почала активну роботу. З Молодіжної радою Дніпра співпрацювали вже давно. Але коли, як кажуть, почали жити разом, то співпраця стала тіснішою: вантажили гуманітарну допомогу до координаційних центрів на Луганщині, допомагали військовим тощо». 

За словами заступника керівника Молодіжного центру Дніпра Карена Агаджаняна, будь-хто з молоді може долучитися до команди Ресурного центру, брати участь у створенні медіа-контенту, різних проєктів, заходів: «У цьому просторі є купа обладнання, необхідних речей для цього. Тож запрошуємо охочих. Раді вітати на нашій сторінці у соціальній мережі. Приєднуйтеся до нас!».