Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Черговий по місту перевірив виконання доручення мера щодо усунення пошкоджень в будинках і комунікаціях через ракетний обстріл

Усувати пошкодження в будівлях і  комунікаціях, які сталися внаслідок ракетних обстрілів. Відповідне доручення профільним департаментам мерії дав міський голова Борис Філатов. Двадцять сьомого травня директор комунального підприємства «Дніпроводоканал» Юрій Гамазинський, який цього дня  чергує по  місту, перевірив виконання доручення мера, відвідавши низку локацій, де проводяться відновлювальні роботи. 

Спершу він відвідав ділянку колектору, постраждалу через обстріл 26 травня. Пошкодження зазнала мережа  водовідведення діаметром 200 мм. Над усуненням пошкодження працювали фахівці управління каналізаційних мереж та три одиниці спеціальної техніки КП «Дніпроводоканал». 

«Відновлювальні роботи почались вночі після прильоту та продовжилися упродовж  дня. У найкоротший термін було замінено 20 метрів труби, усунено виток каналізаційних стоків. Основний етап робіт закінчено і переходимо до наступного — наведення благоустрою на місці. Ремонт виконали без відключення води. Тож вдячний працівникам за оперативну роботу з відновлення колектору», — підкреслив Юрій Гамазинський. 

Також під час інспекційного об?їзду черговий по місту відвідав постраждалі від ракетного обстрілу 26 травня житлові будинки, де ударною хвилею вибило вікна. Нині відомо про 13 таких будинків ОСББ/ЖБК, 8 будинків, які обслуговує КП «Жилсервіс-5». 

Після прильоту за дорученням очільника Дніпра Бориса Філатова міські служби оперативно почали закривати отвори вибитих вікон і робити заміри для встановлення нових. Нині ці роботи продовжуються. 

«Як повідомили, знадобиться два-три тижні на виготовлення нових склопакетів. Одразу, як їх отримають, і почнуть встановлювати. Загалом служби учора максимально оперативно почали працювати. Не всі мешканці були вдома, а відтак — не було доступу до квартир, тож роботи тривають», — зазначив Юрій Гамазинський. 

Водночас головний інженер КП «Жилсервис-5» Олександр Степаненко додав: «Нині ми виявили більше 100 постраждалих вікон у квартирах. Є вікна, де лише скло вибито, й ті, що потребують заміни цілком. За бажанням людей закриваємо плівкою, робимо заміри для встановлення нових вікон. Словом, зі свого боку, працюємо максимально швидко, аби зробити усі роботи».

Щодо постраждалих квартир у будинках ОСББ/ЖБК - мешканці можуть звертатися до департаменту з питань самоорганізації населення міськради за телефоном: 063-340-94-77.

Мешканці постраждалих квартир будинків, які обслуговує КП «Жилсервіс-5» можуть звертатися за телефоном: 067-534-25-04.