Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Громадська рада інформує

Як повідомив голова Громадської ради при міській раді Дніпра Геннадій Корбан, протягом доби оброблено 55 звернень дніпрян. Повідомлення від містян надходили до nелеграм-xату Корбана – ТЧК, на пошту та на Гарячу лінію Штабу Взаємодопомоги.

До якнайшвидшого вирішення всіх питань, з якими звертаються дніпряни, залучені усі служби мерії Дніпра на чолі з міським головою Борисом Філатовим. Посилена увага і постійний контроль міської влади забезпечують ефективну і швидку реакцію на повідомлення дніпрян.

Головне за день:

Мешканці мікрорайону Клінчик склали та надіслали звіт про отриману допомогу.

У цьому районі розпочалося взяття на баланс міста дитячого майданчика, біля нього встановлено вуличне освітлення (вул. Придніпровська, 1) та йдуть роботи зі встановлення вуличного освітлення за будинками по вул. Придніпровській, 1 та пров. Бахчисарайському, 2.

Додамо, що відновлено вуличне освітлення також за адресою: вул. Придніпровська, 5.

У роботі – викорчування пенька у дворі по пров. Бахчисарайський, 2.

Усі ці роботи зроблено за заявками мешканців.

Мешканці також нагадують, що двір у пров. Бахчисарайському, 2 дуже потребує відновлення дорожнього покриття (за їхніми словами, діти через бруд іноді не могли дійти до школи).  Мешканці сподіваються, що покриття відновлять.

Безпечний Дніпро:

Продовжуємо накривати колодязі.

Іноді це вимагає часу – коли люки доводиться замовляти на заводі.

Наразі колодязь на ж/м Тополя-2 за буд. 34 накритий.

За роботу дякуємо КП «Теплоенерго».

Іноді біля колодязів провалюється асфальт.

Такий провал усунули на перехресті вул. Генерала Пушкіна, 111 – Запорізьке шосе.

Асфальт відновлять.

Вода:

- вул. Івана Сірка, 102: водостічний колектор забитий сміттям. Колектор прочистять до кінця червня.  Працюватиме КП «УРЕА», відділ гідроспоруд;

- вул. Моніторна, 7: із системи поливу газонів б'ють фонтани в метр заввишки. Зламані 3 форсунки поливальної системи.  Вода перекрита, тривають ремонтні роботи.

Транспорт:

- На ж/м Лівобережний-3, вул. Генерала Захарченка, водії автобусів найближчих АТП влаштували автомийню біля колонки з водою. Постійно бруд та залишки олії. Відповідь департаменту транспорту та транспортної інфраструктури Дніпровської міськради: Перевізника попереджено про недопущення подібних випадків.  Якщо така ситуація повториться, прохання одразу повідомити;

- Автобусний маршрут № 40: водій не взяв пенсіонерку. «22 травня о 13:16 маршрутний автобус 40 жовтого кольору «Богдан» чи «Еталон» проїхав повз зупинку на Короленка, хоч там були місця... Водій не зупинився, побачивши пенсіонерку!  Довелося з останніх сил йти до центру, щоб виїхати на тролейбусі, з хворими ногами та серцевим нападом...», – повідомляє дніпрянка Наталія. Відповідь департаменту транспорту та транспортної інфраструктури Дніпровської міськради: із заявницею перевізник зв'язався в телефонному режимі, з'ясував всі обставини і вибачився за цю ситуацію.  З боку департаменту проведено бесіду з керівником автотранспортного підприємства, яке обслуговує маршрут № 40, керівництво попереджено щодо неухильного виконання посадки/висадки пасажирів у тих місцях, що передбачені паспортом маршруту.

Транспортна інфраструктура:

- 23 травня дніпряни повідомили, що не працює світлофор на перехресті просп. Слобожанського та вул. Калинової та другий день не працює світлофор на перехресті вул. Березинської та Донецького шосе. Того ж дня роботу світлофорів було відновлено;

- просп. Героїв, 37 та вул. Робоча, 87: жителі просять встановити антипаркувальні стовпчики у їхніх дворах, «оскільки авто ставлять на клумбах та озеленених ділянках», - пише Ірина з Робочої, і «машини стоять постійно під під'їздами так, що немає можливості пройти, не кажучи  вже про мам з візочками», - пише Інна з проспекту Героїв.

Вуличне освітлення:

- вул. Повітрофлотська, 4: ділянка оглянута, що вирішили? У Вас встановлять: 1 опору, 3 кронштейни, 3 світильники, протягнуть 90 метрів дротів.  Зроблять до 1 серпня, працюватиме КП «Міськсвітло»;

 - вул. Миколи Сумцова: «Перегоріли ліхтарі, ходимо у темряві», – повідомили мешканці. 24 травня у Вас замінили 3 лампи, 3 патрони та 3 імпульсні запалювальні пристрої.  Вуличне освітлення відновлено, працювало КП «Міськсвітло».

Покіс трави:

- Перехрестя вул. Софії Ковалевської – вул. Салтівської: трава пів метра. До інспекції з питань благоустрою направлено звернення: зобов'язати відповідальних за ділянку скосити траву.

Аварійні дерева:

- вул. Барикадна, 6: 10 років тому спиляли пухову тополю, зараз вона знову виросла. У червні дерево обстежать. У день обстеження з Вами зв'яжуться, за підсумками обстеження складуть дефектний акт та визначать терміни робіт;

 - б-р. Батальйону Дніпро, стик будинків 6-А та 6-Б: гілки тополі б'ють по даху. Сьогодні, 25 травня, тополю обстежать.  Цього дня з Вами зв'яжуться, за підсумками обстеження складуть дефектний акт та визначать терміни робіт;

 - вул. Вознюка, 5-Б: спиляти дві тополі, вони вже помічені. Спиляють до 30 червня;

 - вул. Гладкова, 6: окрім дерева, що впало на дроти та нахилило електроопору, є ще аварійні дерева. Сьогодні, 25 травня, гілки зламаного дерева, що б'ють у вікна, обріжуть. Інші дерева обстежать у червні.  Цього дня з Вами зв'яжуться, за підсумками обстеження складуть дефектний акт та визначать терміни робіт;

- б-р. Слави: у парковій зоні після дощу впало дерево. Дерево прибрано.

За всіма адресами роботи проводили фахівці КП «Міськзеленбуд».

Дніпряни дякують:

«Писав деякий час тому про перекриту більше ніж три місяці огорожею смугу на Кайдацькому мосту, сьогодні їхав і бачив, що її нарешті прибрали, дякую», - пише дніпрянин Олександр.

 «Геннадію Олеговичу!  Дякую за Вашу небайдужість, у мене тільки надія на Вашу дружну команду, хочеться, звичайно, все і відразу, але я розумію, що є питання, які треба вирішувати зараз і негайно, але все-таки хочеться, щоб дерева прибрали якнайшвидше.  Бажаю успіху всій вашій команді і чекаємо на Каруни, 103», - пише дніпрянка Жанна.

«Хочу подякувати за проведені роботи в моєму домі!  І приємно відзначити, що водоканал поливає посаджені містом дерева та у дворі!  Респект!» - пише мешканка буд. по просп. Героїв, 17 Олена.

 «Геннадію Олеговичу, з Днем народження!  Поважає Вас Зеленбуд: прибрали з дороги повалене дощем дерево на бульварі Слави та спиляли два дерева, які вже засохли.  Дякую Міськзеленбуду та Вам!  Усіх благ та мирного неба!» - пише дніпрянка Лариса.

«Шановний Геннадію Олеговичу!  Приєднуюсь до поздоровлень з днем народження!  Найкращі щирі побажання добра, миру, здоров'я та благополуччя!  І в мільйонний раз визнання, що тільки завдяки Вашому каналу прості люди можуть бути почуті, можуть отримати допомогу та вирішити проблеми.  Велике дякую!» - пише дніпрянка Наталія.

«Богомаза, 188 – 190. Доброго дня. Спасибі вам. Процес пішов. Написали про люк об 11:05, за годину приїхали представники «Дніпроводоканал» та обстежили люк.  Сподіваємось на позитивний результат», - пише дніпрянка Юлія.

«Завдяки цьому каналу скаргу на водія 40 маршрутки було почуто керівництвом АТП «Зігфрід-М» в особі заступника директора К. Антонова, отримано обіцянку провести з водієм виховну роботу.  Сподіваюся, допоможе, щоб водій почав виконувати свої обов’язки сумлінно», - пише дніпрянка Наталія.

«Дякую команді професіоналів під керівництвом Геннадія Олеговича за оперативність у вирішенні питань щодо звернення мешканців.  З великою повагою до Вашої праці, Робоча, 87», - пише дніпрянка Інна.

«Івана Сірка, 102, дякую, сьогодні КП «Дніпроводоканал» зробив покіс прилеглої території, оперативність вражає!  Одна доба після заявки!  Дякую всій вашій команді», - пише дніпрянка Віка.

«Гродненська, 22. Висловлюю величезну подяку за те, що забрали пні.  Дуже Вам дякуємо за швидке реагування», - пише дніпрянка Яна.

«Дуже вдячні команді та особисто Геннадію Олеговичу за видалення та викорчовування каштанів по вул. Гродненській, 22. Скільки необхідної допомоги у таку важку годину Ви надаєте.  Дякую Вам велике, ви Молодці!»  – пише дніпрянка Людмила.

 «Геннадію Олеговичу, з Днем народження Вас! Дякую за вашу працю! До 120! І повертайтеся швидше», – пише дніпрянка Валерія.

Заявки щодо комунальних проблем можна залишати за номерами Штабу взаємодопомоги Громадської ради (з понеділка по п’ятницю з 9 до 17 години):

(095) 816-39-11

(093) 261-32-25

(063) 402-79-56

(063) 681-61-82

(068) 638-28-48

Телеграм-канал голови Громадської ради Геннадія Корбана приймає заявки цілодобово. Залишити їх можна у коментарях: https://t.me/korbanofficial/