Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпрі черговий по місту перевірив, як виконуються доручення мера щодо роботи закладів соціального захисту

Контролювати проведення ремонтних робіт у закладах соціального захисту. Таке доручення міський голова Борис Філатов дав профільному департаменту. Сьогодні, 24 травня, його заступник Едуард Підлубний перевірив хід оновлення в Міському центрі соціальної допомоги.

«Ремонти проводяться у приміщеннях, де тимчасово розміщуються ВПО, для покращення умов їх проживання. Ми вже провели схожу модернізацію приміщень в інших закладах соціального захисту, як-от у деяких відділах терцентру. Тож продовжуємо роботу в цьому напрямку і в інших закладах. Усі заплановані роботи покликані забезпечити комфорт та безпеку для мешканців та відвідувачів цього відділення», - зазначив Едуард Підлубний.

У закладі зараз тривають роботи із заміни вікон, дверей, сантехніки, систем опалення та освітлення, яке хочуть зробити більш економічним. Також в кімнатах відпочинку та робочих кабінетах встановлюють підвісні стелі.

"Хочемо, аби всім, кому ми тут надаємо послуги, було максимально комфортно", - розповів директор Дніпровського міського центру соціальної допомоги Максим Єрьоменко.

Для перевірки виконання доручення мера щодо піклування про сім’ї, які перебувають у складних життєвих обставинах, Едуард Підлубний завітав до Центру соціальної підтримки дітей та сімей “Обійми”. Заступник міського голови зустрівся із співробітниками закладу, робота яких полягає в запобіганні розлучення дітей з їхніми батьками, визначенні проблем, які є в родині, та наданні їм соціальної допомоги.

«3 початку року до відділення «Служба підтримки сім'ї» звернулось 29 родин, які опинились в складних життєвих обставинах. Це сім'ї з дітьми з особливими освітніми потребами, багатодітні та прийомні сім'ї, а також родини в стадії розлучення. З дітьми, які мають особливі освітні потреби, працюють логопеди та психологи. З батьками проводяться  майстер-класи, тренінги, психологічні консультації. Роботою “Служби підтримки сім’ї” я задоволений, адже враховуються особливості кожної родини, і, відповідно, підбираються оптимальні форми роботи», - зауважив Едуард Підлубний.

Допомогу у відділенні отримують, зокрема, 14 внутрішньо переміщених сімей та в онлайн-форматі 3 родини, що тимчасово перебувають за кордоном, розповіла директорка Центру соціального захисту дітей та сімей «Обійми» Наталія Журавель: «Наша головна функція - це допомога у вирішенні проблемних питань в родинах, збереження сімей, тож поміж іншого, ми навчаємо батьківським навичкам, формуємо відповідальне ставлення до батьківства, консультуємо батьків з самих різних питань», - розповіла Наталія Журавель.

Більше року разом з сином відвідує Центр підтримки сім'ї пан Ігор. Звернувся по допомогу фахівців закладу, бо дитина має проблеми з мовленням. За словами Ігора, з кожним заняттям помічає прогрес. «Тут працюють дуже кваліфіковані спеціалісти, які розуміють дітей, впроваджують сучасні програми. Коли йде війна, програма має бути нестандартна, тут це є, і ми бачимо реальні результати», - розповів Ігор.

Останньою локацією інспекції чергового по місту Едуарда Підлубного став міський терцентр. Тут він перевірив доручення міського голови щодо піклування про осіб поважного віку. 

«На сьогодні у територіальному центрі перебуває на обліку 11,5 тис.  осіб поважного віку. Це люди, які опинились у складних життєвих обставинах. Тут вони отримують комплекс соціальних послуг, психологічну допомогу, відновлюють знання, вміння та навички з орієнтування в домашніх умовах та ведення домашнього господарства. І за  те харчування, що вони отримують щодня, я чую слова вдячності. Це найголовніша винагорода для нас, соціальних працівників. Для цього ми працюємо - для мешканців нашого міста», - підкреслив Едуард Підлубний.

Робота територіального центру допомагає людям похилого віку вести активне соціальне життя -  переконана заступниця директора - начальниця відділення Дніпровського міського територіального центру в Індустріальному районі Вікторія Бабанська: «Ми до кожного шукаємо індивідуальний підхід, у нас є широкий спектр послуг для людей, які отримують допомогу вдома: соцробітники, які допомагають у веденні господарства, є фізичний супровід, транспортні послуги. Також за потреби ми надаємо допомогу у вигляді продуктів харчування, гігієнічних засобів. У відділенні відвідувачі ходять на масаж, ЛФК. Наші підопічні відвідують фестивалі, беруть участь у міських заходах, ведуть активне, веселе життя», - підсумувала Вікторія Бабанська.

Пані Лідія називає терцентр своїм другим домом, вже більше двох років кожного дня разом з подружками приходить до закладу о 10-й годині ранку. «Ми тут співаємо, танцюємо, виступаємо, ведемо активне життя. В нас постійно проходять лекції, майстер-класи, завтра наприклад, будемо панами шити, перед цим робили капці. Тут цікаво, тож всіх запрошуємо, хто має можливість прийти», - каже пані Лідія.