Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Контроль санітарного стану в Дніпрі: чергова по місту перевірила виконання доручення мера

Підтримка та контроль належного санітарного стану у Дніпрі. Таке доручення міський голова Дніпра Борис Філатов дав департаменту екологічної політики. Аби проконтролювати його виконання, чергова по місту, начальниця управління комунальної екології департаменту екологічної політики ДМР Ірина Козлова перевірила хід прибирання стихійного сміттєзвалища по вул. Пугачова.

«Цей процес у нас традиційний, ми допомагаємо нашим мешканцям наводити лад біля своїх будинків. Ми прибираємо сухостій, який перед цим скосили дніпряни. На жаль, у купу гілок, сухої трави люди кидали і інший непотріб, тож тут утворилось стихійне сміттєзвалище. Сьогодні його вивозитимемо. Про утворення стихійних сміттєзвалищ нам повідомляють районні ради. Відповідно до закону, вивозити відходи бюджетним коштом ми можемо якщо вони не мають власника або особу власника не встановлено», – зазначила Ірина Козлова.

На прибиранні звалища по вул. Пугачова працювала 1 бригада комунальників, самоскид та навантажувач. «Дніпряни, давайте стежити за екологією та не засмічувати довкілля, адже це наше місто і нам тут жити», – закликав водій самоскида ТОВ «Екологія-Д» Дмитро.

Також чергова по місту перевірила, як виконують доручення мера щодо утилізації сміття на полігоні «Правобережний». У травні його побільшало на 300 тонн. Це пов’язують з проведенням загальноміської акції #ЧистийДніпро, під час якої дніпряни активно виходили на толоки.

«Комплекс раціонального використання та зберігання побутових відходів «Правобережний» у Дніпрі – один із найсучасніших полігонів в Україні. Щодня місто стає чистішим, ми плідно над цим працюємо. Зараз тут проходить сортування сміття, це необхідно, аби об’єму полігону вистачило на довгий період. З навантаженням співробітники справляються, всі екіпажі працюють», – додала Ірина Козлова.

Пан Сергій працює контролером вагової КП «ЕКО-Дніпро» з осені минулого року – каже, що подобається, всі умови є: «Мене тут зустрів дружній колектив. Моя робота полягає в тому, щоб стежити, яке сміття вивозиться на полігон. Для роботи все є – чайник, обігрівач, холодильник, все зручно».

Щодо ліквідації стихійних сміттєзвалищ можна звертатися на Єдину гарячу лінію міської ради Дніпра: (056) 732-12-12, (095) 732-12-12, (096) 732-12-12, (073) 732-12-12.