Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Громадська рада інформує

     Засідання комісії міської ради з питань екології розпочнеться о 12:00. Дивіться трансляцію за посиланням.

     Поставити питання щодо пунктів порядку денного засідання постійної комісії міської ради можливо у розділі «Залишити коментар» під час онлайн-трансляції засідання постійної комісії міської ради на ютуб-каналі Дніпровської міської ради.

Як повідомив голова Громадської ради при міській раді Дніпра Геннадій Корбан, протягом доби оброблено 69 звернень дніпрян. Повідомлення  від містян надходили до телеграм-чату Корбана – ТЧК, на пошту та на Гарячу лінію Штабу Взаємодопомоги.

До якнайшвидшого вирішення всіх питань, з якими звертаються дніпряни, залучені усі служби мерії Дніпра на чолі з міським головою Борисом Філатовим. Посилена увага і постійний контроль міської влади забезпечують ефективну і швидку реакцію на повідомлення дніпрян.

Головне за день:

Уночі проти 22 травня здійснено масштабну ракетну атаку на місто Дніпро. Основні удари припали на час з 03:00 до 04:00. У зв'язку з цим дніпряни ставлять питання щодо роботи укриттів.

Укриття для мешканців Перемоги працюють у школах.

Мешканці Перемоги запитують, де знайти найближче до них найпростіше укриття. У районі багато переселенців, які ще знайомляться з містом.

Найпростіші укриття працюють у 6 школах житлового масиву.

Список та контактні телефони – ТУТ.

Важливо, що ці укриття приймають людей цілодобово.

Мешканці Перемоги скаржаться, що вночі проти 22 травня, під час наймасштабнішої за всю війну ракетної атаки, в підземний паркінг «Комфорт Сіті Рибінський» знову не впустили людей.

 «Під час атаки не пускають у підземний паркінг. Близько 100 людей із дітьми не знали, куди сховатися», - пише дніпрянка Ольга.

Подібне вже відбувалося 28 квітня.

Жителі району повідомляють, що паркінг працював як укриття з початку повномасштабної війни, і вони звикли в ньому ховатися, але з місяць тому на ньому з'явилося оголошення, що він приймає лише мешканців будинку. За словами дніпрян, паркінг також приймає працівників «Макдональдза».

Вода:

- просп. Слобожанський, 1: більше як тиждень на верхніх поверхах немає води. Зараз ситуація покращилася, тиск на підвищувальній насосній станції (ПНС) піднявся: входить з 2.6 атм на 3.2 атм, а виходить з 4.8 атм на 5.1 атм, тобто відповідає нормативам;

- вул. Чубинського, 6-А: вода з крана стала чистішою.

Тепло:

- вул. Донецьке шосе, 148: провал ґрунту біля теплової камери тепломережі. Ділянку розмило дощами, провал усунуть протягом трьох днів. Працюватиме КП «Теплоенерго».

Каналізація:

- вул. Короленка, 16: по стояку тече каналізація, заливає квартиру. Будинок ОСББ без голови чи голова не виконує своїх функцій, будинок не обслуговується. Сьогодні, 23 травня, Вас відвідає приватна аварійна компанія. Збори мешканців планують провести наприкінці травня, щоб вирішити, хто буде керівником будинку.

Колодязі:

- вул. Кам'янська, 36-А: накрити колодязь. Колодязь обстежено, він належить системі гідроспоруд. Найближчим часом його накриють;

- вул. Старочумацька, 13: на клумбі яма, мабуть, старий колодязь, який не використовується. Ділянку розмило дощами, яму усунуть протягом трьох днів. Працюватиме КП «Теплоенерго».

Дренаж:

- вул. Каруни: під час дощу заливає вулицю. 21 травня зливову систему водовідведення прочистили. Працював відділ гідроспоруд КП «УРЕА»;

- вул. Кобзаря, 26: після дощу весь час стоїть вода. На цій ділянці мережі зливової каналізації не під'єднано до основного колектора. Потрібно виконати проєктування та добудувати мережу. Наразі фахівці з гідроспоруд КП «УРЕА» проводять обстеження та шукають оптимальне вирішення проблеми підтоплення цього району.

Вуличне освітлення:

- вул. Бєлградська, 174: немає вуличного освітлення. У Вас замінять світильник. Зроблять 23 травня, працюватиме КП «Міськсвітло»;

- вул. Дарницька, 4: замінити ліхтарі у дворі. У Вас встановлять: 2 кронштейни, 2 світильники, протягнуть 70 метрів дротів. Зроблять до 26 травня, працюватиме КП «Міськсвітло»;

- вул. Осіння, 9: повідомили, що мерехтів ліхтар. Світлодіодний світильник зняли на ремонт. Встановлено світильник із натрієвою лампою. Працювало КП «Міськсвітло»;

- вул. Тополина, 20: за будинком на повороті немає світла;

- ж/м Тополя-2, між будинками 39-37: половина дитячого майданчика без освітлення. За обома адресами встановлять: 1 опору, 2 кронштейни, 2 світильники, протягнуть 40 метрів дротів. Зроблять до 1 серпня, працюватиме КП «Міськсвітло».

 Аварійні дерева:

- просп. Богдана Хмельницького, 30-А: КП «Міськзеленбуд» спилював сухі дерева та пропустив одне дерево, чи можна його прибрати? Не можна. Це дерево не на видалення, а на омолодження. Його омолодять восени-взимку 2023-2024;

- вул. Воскресенська, 25: прибрати сухе дерево. У червні Ваше дерево обстежать, за підсумками обстеження складуть дефектний акт та визначать терміни робіт;

- вул. Краснопільська, 8: прибрати гілки, які лежать з січня. Гілки приберуть до 25 травня;

- вул. Національної Гвардії, 13-А: після видалення аварійних дерев не прибрано дрібне сміття. Сміття приберуть та вивезуть до 25 травня;

- вул. Нестора Махна, 1: над дитячим майданчиком важкі сухі гілки. У Вас видалять три дерева та обріжуть сухі гілки на інших деревах. Зроблять до 27 травня;

- вул. Татарська, 69: коли видалять аварійне дерево, яке вже обстежено? Термін виконання робіт визначать після підписання дефектного акта. На всіх адресах працюватиме КП «Міськзеленбуд».

Дніпряни дякують:

 «Дякую дуже за оперативність, просідання асфальту на колі Тополі-2 ліквідовано. Я думаю, всі водії оцінили», – пише дніпрянин Віталій.

 «Люк накрили, адреса: Тополя-2 за будинком № 34. Дякую КП «Теплоенерго». Дякую, Геннадію Олеговичу», - пише дніпрянин Андрій.

 «Перехрестя Ясельна – Радистів, дорожнє покриття частково відновили вже наступного дня! Дякую», - пише дніпрянка Тетяна.

 «По Гродненській, 22 спиляли 2 каштани, дуже дякую Вам. Прохання викорчувати пні. Заздалегідь вдячні Вам за те, що Ви робите та не залишаєтеся осторонь усіх наших щоденних проблем», - пише дніпрянка Яна.

Заявки щодо комунальних проблем можна залишати за номерами Штабу взаємодопомоги Громадської ради (з понеділка по п’ятницю з 9 до 17 години):

(095) 816-39-11

(093) 261-32-25

(063) 402-79-56

(063) 681-61-82

(068) 638-28-48

Телеграм-канал голови Громадської ради Геннадія Корбана приймає заявки цілодобово. Залишити їх можна у коментарях: https://t.me/korbanofficial/